Studierna

Här kan du söka efter frågor i kategorin Studierna!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Studierna" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Drömyrket" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Drömyrket.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Psykologi vid ÅA
11.06.2018
Hej! Jag undrar om ni kan berätta något om intervjun/lämplighetsbedömningen som är en del av antagningsprocessen till psykologi vid ÅA? T.ex. vad de kan tänkas fråga, hurudant upplägget är eller något man bör tänka på.
Visa hela frågan och svaret
Hej! Jag undrar om ni kan berätta något om intervjun/lämplighetsbedömningen som är en del av antagningsprocessen till psykologi vid ÅA? T.ex. vad de kan tänkas fråga, hurudant upplägget är eller något man bör tänka på.
Liselott 17 glad3
Ungdomsinformatören Liselott svarar:
Besvarad: 13.06.2018

Hej!

Vet du, vi har fått ungefär samma fråga förr och försökte då ta reda på, men fick det ungefärliga svaret "det ska de sökande inte veta, för hela poängen är ju att de inte ska kunna förbereda sig och plugga in rätt sorts svar". Och det är ju klart, de som ska anta studeranden kan ju inte se vad en sökande egentligen går för om personen ifråga liksom fuskat genom att på förhand få veta vad hen borde säga. Chansen att förbereda sig ligger nog här i själva inträdesprovet som man kan läsa till.

Så tyvärr har jag inte mycket hjälp att komma med åt dig, annat än det klassiska Var Dig Själv. Passar du som psykolog, så kommer de att se det. De om någon borde ju verkligen kunna se det, psykologer eller psykologutbildare som de är ;).

Förbered dig då kanske genom att fundera igenom vem du är, hurudan du är, vad du tycker är viktigt, varför du vill bli just psykolog och varför du skulle passa som psykolog, alltså mera allmänt. Jag gissar personligen att ju mer självinsikt desto bättre. För sanningen är att om du inte har det de söker, men du ändå skulle bli antagen, så kommer du att få svårare att genomföra studierna bra och bli en bra psykolog. Så det är även för din egen skull.

Men minns ändå att du kan vara hur superbra som helst och ändå inte slippa in av den enkla anledningen att de har supermånga andra superbra sökande och kraven är superhöga. Så ta det inte personligt OM du inte kommer in. Jag vet att det inte är så lätt att smälta ifall man är duktig och ambitiös och har en dröm, och att du nog vet det här, men jag påminner dig ändå om det <3

Kram och lycka till!

Liselott

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Studierna

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!