Akut svar!!

23.05.2024
Jag funderar om det är normalt att känna att jag konstant är kissnödig efter sex? Jag kan gå på wc och kissa men efteråt känns det fortfarande som att jag behöver kissa. Jag har kissat efter sex varje gång, kan det ändå vara urinvägsinfektion?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

23.05.2024

Hej,

Precis som du skriver är det jättebra att du går o kissa alltid efter att du har haft sex, speciellt om du inte har möjlighet att tvätta dig med vatten. En del av kissnödigheten kan säkert bero på det tryck som bildats runt urinröret och i hela underlivet då vävnaderna fylls med blod, men om det är "bara" efterdyningarna efter sexet så borde det släppa inom några timmar. Det kan säkert finnas stora individuella skillnader i hur länge man kan känna av det i underlivet efter sex, dels beroende på att alla är lite olika byggda men också beroende på hur länge och hur intensivt sexet pågick.

Till att börja med tycker jag att du skall fortsätta att gå och kissa efter sex, ocg gärna försöka att dricka lite mer än normalt så att det spolas rent i urinvägarna. Men om du känner av symtomen t.ex. ännu nästa morgon så kan du kontakta preventivrådgivningen eller hvc och be dem lägga en remiss till urinprov så att man får kolla upp saken för säkerhets skull.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Är det vanligt att he kittlas i underlivet när man har svamp? Hur får man bort skittlandet????
Läs mera

Kan man lägga kokosolja mellan blygdläpparna och nära hålet som man har sex i? Eller händer det något?
Läs mera

Hej, jag får inte in något i slidan. Inte ens ett finger och absolut inte en tampong, har försökt flera gånger, köpt minsta storleken, använt glidmedel till och med. INGET funkar det är som en vägg sk...
Läs mera

Hej! Är det normalt med gula flytningar? Jag har haft det så länge jag kan minnas. Jag vet inte heller hur eller var man ska söka hjälp om ens flytningar är onormala och vad det kan betyda. Det känns ...
Läs mera