Läkare/lärare?

13.09.2018
Hej.

Funderar en sån sak, att måste man gå gymnasie för att kunna bli läkare eller finns det någon chans att slippa in till en skola och bli läkare med bara närvårdar utbildning, och isåfall vilken inriktning borde man välja. Eller går de att bli lärare med närvårdar utbildning? Samt vad är lönen för en läkare, beror ju såklart på vilken sorts, men rent generellt eller för en specifik sort. Jagg
Heidi Jussil klippt

Läkarstudent Heidi svarar

14.09.2018

Hej!

För att bli läkare och lärare bör du ha gått gymnasiet eller åtminstone läst motsvarande kurser som krävs för att få den grundläggande behörigheten till en högskoleutbildning/universitetsutbildning. Utbildningarna har också sina egna "specialkrav" till exempel ett visst antal kurser i fysik, kemi eller svenska. Att få ihop dessa kurser skulle jag säga är enklast på gymnasiet där det finns ett så stort utbud på ett och samma ställe. Du kan också utbilda dig till närvårdare och ta en kombiexamen eller bli närvårdare och sedan läsa kurserna enskilt på andra ställen men eftersom de är ganska många tror jag som sagt att gymnasiet är smidigast. När du vet vad du vill bli kan du se vilka kurser som krävs för just den utbildningen och då bara välja sådana du kommer ha nytta av när du söker vidare från gymnasiet.

En nyexaminerad läkare tjänar 3500 €-4000 € i månaden och som färdig specialist kan man komma upp till det dubbla. Minimilönen för en läkarstudent som jobbar som läkare ligger kring 2500 €.

Lycka till med studierna!

// Heidi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.