Studierna

Här kan du söka efter frågor i kategorin Studierna!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Studierna" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Drömyrket" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Drömyrket.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Polisutbildning på svenska
13.11.2017
Hej, hur ofta ordnas polisutbildning på svenska? Hade för mig att det inte är varje år, men har sökt på deras hemsida men hittar inget. Tack.
Visa hela frågan och svaret
Hej, hur ofta ordnas polisutbildning på svenska? Hade för mig att det inte är varje år, men har sökt på deras hemsida men hittar inget. Tack. Policeee
johanna w
Poliskonstapeln Johanna svarar:
Besvarad: 17.11.2017

Hej!

Förut påbörjades svenskspråkig polisutbildning ganska så exakt med ett års mellanrum, med vissa undantag. För några år sedan blev Polisskolan ändrad till yrkeshögsskola och med det förlängdes och ändrades också grundutbildningen för polis. Svenskspråkiga utbildningar har nu på senare tid påbörjats med ca ett och ett halvt års mellanrum. Utbildningen som var ämnad att påbörjas i januari 2018 flyttades dock p.g.a. av för lågt antal sökande fram, och nu är planen att den istället skall börja i augusti 2018. Förlängd ansökningsperiod till den pågår som bäst och avslutas 28.12.2017. Det blir alltså den här gången ett ungefär två års mellanrum mellan två påföljande svenskspråkiga grundutbildningar.

Troligen finns ingen tidtabell på förhand över ansökningsperioder till svensk polisutbildning. Om intresse finns för polisyrket så är det nog bara att följa aktivt med på nätet och i media när och hur ansökningsperioderna börjar. Om drömyrket är polis så kan jag ge ett tips om att Polisyrkeshögskolan och också några konstaplar från polisinrättningen i Österbotten kommer att finnas på plats på årets Know How mässa i Botnia hallen. Kom och diskutera mer med oss där :)

konstapel Johanna Westerlund

Skriv kommentar
Kommentarer

Hej, jag är den som frågade denna fråga och efter att ha sökt en gång till på deras hemsida står det nu att utbildningen på svenska börjar med ett och ett halvt års mellanrum, tänkte bara tipsa om det ifall det är fler som frågar i framtiden :). http://www.polamk.fi/sv/yh/ansokan_och_urval

Policeee (28.12.2017)

Hej, tack för ditt tips, vi sätter det bakom örat ifall vi får liknande frågor i framtiden :)

Sanna/Decibel (29.12.2017)

Dölj

Tillbaka till Studierna

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!