busskort

03.05.2022
Hej ska börja gå till gymnasiet med bus HSL då, kan man få nå sorts stöd för det? bliss
luckan

UngInfo svarar

04.05.2022

Hejsan!

Tack för din fråga. Du kan få skolresestöd från FPA om du ska börja gå till gymnasiet med buss. Här är FPA:s sida om skolresestöd.  Som minderårig gymnasiestuderande har du rätt till avgiftsfri skolgång och det betyder att du kan även få gratis skolresor med kollektivtrafik mellan skola och ditt hem om din skolresa är minst 7 kilometer i en riktning. Om du inte kan få helt gratis resor får du rabatt för skolresan, här är info på HRT:s sida om rabatter. När det blir aktuellt kommer du att få en blankett från skolan som du fyller i och lämnar in till skolan. Om du undrar på något kring skolresan mm. får du information av skolsekreteraren i den skola som du kommer att inleda dina studier.

Behöver du hjälp med något av detta eller med din ekonomiska situation kan du ta kontakt med uppsökande ungdomsarbetarna som jobbar vid Sveps på numret 050 322 1451.

Det kommer säkert att gå bra och det finns alltid hjälp att få. 
Kram! <3

Mvh,
Luckan Unginfo, Riika

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag undrar de som står på rubriken, får jag som 16-åring med vanligt mopokort köra i Europa, Nederländerna mer specifikt!
Läs mera

Hej!

Nu är det så att jag tröttnade på att min mopo gick i 45km/h så trimmade den lite och nu går den i 97km/h med orginalcylinder.

Jag vet att man kan få lättviktarskatt och böter osv, men vet int...
Läs mera

Hej! Jag har en gammal Saab 99 som jag restaurerar, och har endast en del rost kvar. Var är de viktigaste ställena för att gå igenom besiktning? Jag tänker fixa all rost lite åt gången, men vill göra ...
Läs mera

Hej! Hoppas ni har någon Saab-expert på erat team!
Jag har en steg 1 optimerad Saab 9-3 1.8t från 2007 som är kört med 200 000 km för tillfället, men skulle vilja byta ner mig till en billigare (och d...
Läs mera