Fuckade upp allt

25.03.2020
Skrev en fråga åt er några månader sedan som heter kåt på styvmor och det hjälpte nog en stund. Tack. Men nu har jag gjort något i förrgår något jättedumt som jag ångrar. Jag mår jätteilla av det nu fast då kändes bra. Jag fuckade vittu upp allt juh. Vad ska jag göra nu? Kan jag ens fixa situationen längre. T
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

26.03.2020

Hej,

Åh, jag förstår panikkänslan du har just nu. Jag förstår att det var en impuls, och att om du hade hunnit tänka igenom saken så skulle du inte ha handlat likadant. Men nu är det gjort och det finns ingenting vi kan göra för att ändra på den saken.

Som jag ser det så finns det i nuläget tre olika alternativ.

  1. Ta upp saken med henne och be om ursäkt om du gjorde henne obekväm då du kom för nära. Poängtera att det inte kommer att hända igen.
  2. Avvakta, och se om hon kommer att ta upp saken med dig. Om hon gör det så ber du om ursäkt och berättar att det inte kommer att upprepas.
  3. Gå vidare. Försök att upprätthålla en relation med henne eftersom hon antagligen kommer att fortsätta finnas i ditt liv - som din pappas flickvän.

Som jag tror att jag konstaterade förra gången så tycker jag inte alls att dina känslor för henne är speciellt konstiga. Hon är en ny person i ditt liv, och nån som antagligen är vänlig och intresserad. Och man kan inte rå för sina egna känslor - du har rätt till dina egna fantasier och din egen lust. MEN, som i alla andra sammanhang så har du inte rätt att röra vid en annan person eller utsätta dem för närmanden som de inte önskar. Och det vet du ju, för annars skulle detta inte vara ett problem.

Jag tror precis som du, att hon förstod - men jag tror också att hon som vuxen person kan sätta det i perspektiv. Att hon antagligen inte tog så hårt på det. Försök att gå vidare. Försök att skapa en relation till henne som det hon är - din styvmor. Jag tror inte att det som hände behöver vara en katastrof - men det handlar mycket om hur du själv väljer att gå vidare.

Var inte så hård mot dig själv. Du är en bra typ, och detta misstag ändrar inte på den saken.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

ja har haft tankar om dehär i flera veckor nu. ja fick plötsligt minnen av när jag gick i lågstadiet och när min syster rörde i mej på olämpliga ställen. hon kalla de lekar och de börja me att hon kys...
Läs mera

Hej! hur ska jag ta mig till när jag inte vill bo hemma längre som 16 åring?
Läs mera

Först trodde jag min mamma är narcissistisk, men är nu ganska säker på att hon är det. Känns som att hela mitt liv och uppväxt är en lögn. Och jag är så himla arg. Har sökt mig till en ungdomsstation,...
Läs mera

Min aggressiva rabieshamster styckmördade min hundvalp Pontus, och jag blev djupt traumatiserad. Överväger självmord.
Läs mera