Kompisar

19.09.2018
Hej! Jag är en kille som har kompisproblem. Jag har bra med vänner i skolan och så. Det är dock värre på fritiden. Det är väl mest det att jag är rädd att när jag är hos någon på fritiden att vi inte ska komma på något att göra och därför inte vågar fråga om jag kan komma hem till dem. Jag undrar om ni har något tips på hur jag ska göra för jag vill ju hemskt gärna vara med dem på fritiden också. Men jag har varit med dem på fritiden förut. Tacksam för svar. Ingen aning
21.09.2018

 Hej!

Varför inte fara flera på samma gång till nån kompis och hänga? Om ni är flera så kommer nog någon på något att göra. Det är ju inte så att just du ska behöva komma på något och vissa saker är kanske lättare att göra om man är flera personer.

Annars kanske du kan föreslå något på förhand som ni kan göra, typ föreslå att ni ska fara till din kompis och spela ... eller liknande. Om ni har gemensamma intressen kan du ju föreslå något sånt. Då är det ju redan bestämt vad ni ska göra och du behöver inte känna att ni kanske inte kommer på något att göra.

Vad pratar ni om i skolan? Kanske ni kan göra något ni har pratat om? Spela fotboll? Se någon youtube-video?

Dessutom behöver man ju inte alltid göra något, utan det kan vara ganska skönt att bara chilla och typ vara på telefon och prata.

Ni är ju kompisar av en anledning och om det flyter på bra i skolan så tror jag inte det blir något problem på fritiden heller :). Ju mer man umgås så desto lättare brukar det bli att hitta något att göra/prata om.

Hälsningar praktikant socionomstuderande Ida

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.