Studera vidare?

04.06.2020
Hej har sökt till idrottsinstruktör på Arcada, fick nyss veta att man inte blir "riktig" gymnastiklärare från denna utbildning. Kan man studera efteråt någonstans för att få de kompetenserna som man inte får från Arcada eller måste jag studera 5 år till efteråt och bli lärare? sommar
luckan

UngInfo svarar

08.06.2020

Hej!

Tack för frågan.

Det är sant att man inte blir någon lärare via denna utbildning. Med att avlägga studier på Arcada får man en högskoleexamen som I detta fall betyder Idrottsinstruktör YH (210sp).

Man får inte behörighet att fungera som lärare. Om man vill bli lärare finns det flera olika alternativ att fortsätta sina studier.

Om man vill bli behörig gymnastiklärare kan man fortsätta sina studier i Jyväskylä Universitet med att söka in på ”Liikunnan pedagogiikan laitos”. Om man har idrottsinstruktör YH utbildning som tidigare utbildning, kan man avlägga gymnastiklärarstudierna på 3-4 år, beroende på hur snabbt man vill avlägga dem. Det finns en skild kvot som de har i Jyväskylä var de tar in studeranden från Instruktörerna..
Sedan finns det möjlighet att fara och studera i Sverige GIH (Stockholm), där kan man också få behörigheten för att fungera som gymnastiklärare.

Men kortfattat, så NEJ man blir inte en lärare med att studera till Idrottsinstruktör YH

Hoppas detta hjälper dig.

Hälsningar,  Marko Vaappo, utbildningsansvarig för idrotsinstuktör på Arcada

Utbildningsansvarig/Degree Programme Director/Tutkintovastaava, Sports and Healthpromotion Arcada

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.