YA medeltal?

19.09.2023
Vilket medeltal krävs för att slippa in på frisörslinjen i vasa? Och var kan jag se det? -
DecibelAppSOME

En Decibel-expert svarar

22.09.2023

Hej!

Jag kan inte svara på vilket medeltal som krävs för att komma in till frisör iom att det varierar varje år beroende på antalet sökande och deras medeltal.

Enligt Vipunen, utbildningsförvaltningens statistiktjänst, så behövdes det 13 poäng våren 2023 för att komma in till frisörutbildningen på YA.

Jag skulle dock allmänt säga att sökande har stora chanser att komma in på utbildningen, men att det alltid lönar sig att satsa på att få ett så bra betyg som möjligt från den grundläggande utbildningen.

Hälsningar

Anna-Lotta Östvall-Åstrand

Studiehandledare/Study Councellor

Yrkesakademin  i Österbotten

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag undrar vart ja ska efter 9an om jag vill bli husarkite. Jag ska till gymnasiet efter 9an men vet inte vart jag ska sen några tips?
Läs mera

Jag går nu på nian, och jag har funderat på att bli läkare, alltså inte nån kirurg, eller nåt sånt, typ en allmänläkare eller vad det nu heter, ksk på en jour eller nåt sånt. Hur ska jag göra då? Vilk...
Läs mera

Hej!
Hur många svenska gymnasium finns i åbo och vad krävs de för medeltal?
Läs mera

Jag är så förvirrad inför framtiden och har varit det länge. Jag studerar nu på en utbildning som jag varit osäker på enda sedan start. Den största anledningen till varför jag fortsatt mina studier på...
Läs mera