Äckliga finnar

09.09.2018
Jag får jätte mycket finnar på kinderna och dom e jätte stora och äckliga
Jag röker ju oxå så att kan va därför men kan verkligen inte sluta och vill onte ha dom där
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

10.09.2018

Hej,

Du har helt rätt i att rökningen antagligen gör din hy sämre, och rökningen har ju i största allmänhet inte en enda positiv effekt på kroppen. Så det bästa skulle givetvis vara att sluta.

Men med tanke på din ålder så är det ju inte heller ovanligt med finnar. Hormonerna ställer till det på många olika sätt i kroppen i din ålder, och finnar är bara ett av resultaten. Under tonåren blir huden mer fet, och det viktigaste är då att rengöra huden ordentligt. Till det finns det nästan obegränsat med olika produkter som du kan använda, både sånt som man kan köpa i butiker och sånt man kan köpa på apoteket. Om du upplever att du redan tvättar dig så bra du kan så tycker jag att du skall fundera på saken tillsammans med en kosmetolog som kan ta hänsyn till din hudtyp och berätta vad som skulle vara bra för dig.

Slutligen så skall du minnas att du själv antagligen är den som är mest kritisk till ditt eget utseende. Andra människor brukar oftast inte bry sig eller ens se finnarna lika tydligt som man gör själv.

Tveka inte heller att gå och tala om saken med din skolhälsovårdare.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Jag har en ”outie” navel (hela hålet tas upp av en ”boll”). Kan man göra navelpiercing ändå?
Läs mera

hej hur kan jag göra mitt förhud trängre för de är så löst nu och tycker inte om det. Det är på ett sätt lite obehagligt och skulle de finnas nån smörja som man kan köpa eller någånting bara, för att ...
Läs mera

Tjena,
Ja jag har väl inte bästa självförtroendet men har väl alltid tyckt att jag utseendemässigt ser ful ut. Mina vänner frågar mig varför jag inte tar några bilder och lägger ut på mig själv, hit...
Läs mera

Egentligen vill jag bara testa och se ifall denhär frågan syns, eftersom den senaste frågan jag ställt inte syns, så här kommer frågan igen i hemliga rutan ifall den inte skickats innan:
Läs mera