Bortgjord!

19.10.2009
Hej!
I somras hade jag på G med en kille, vi sms:ade mest, vi skulle ses nån gång, men det blev aldrig av för jag fick "andra planer" eller rättare sagt, ja var väl lite rädd... Nåväl, allt gick bra, tills jag en kväll fick nåt infall, eller jag har en tendens att tänka FÖR MYCKET på vissa saker, så jag började tänka vad folk skulle säga om han och jag var ihop, osv. eftersom han inte är (varken nu eller då) en av skolans populäraste killar, så jag sa åt honom att jag gillar nån annan, fasst jag inte gjorde det, ja var ju bara rädd...eller nåt. nåväl vi snackae inte på kanske 1 och en halv månad efter det. Men så började vi sms:a igen och vi skulle träffas på stan. Otroligt nog kom jag mej till stan för jag stack dit med mina kompisar och så skulle jag träffa honom där, han ringde mej, men jag blev så generad så ja kunde inte svara, sen såg han mej och mina kompisar där och så pratade han lite med min ena kompis och hon undrade vem han skulle vara med på stan och han bara svarade att han skulle vara med sig själv och så gick han. Ja tänkte på honom hela den kvällen, ja tänkte ringa honom, men så såg jag honom med några killkompisar senare på kvällen så ja vågade inte längre. En liten tid efter den händelsen började skolan och visst vi snackade lite med varann, men så var jag så DUM så jag trodde vi hade på G igen, eller nåt men han ville inte, så nu har ja inte pratat typ ngt med honom på 2 månader och jag trodde inte det var möjligt, men jag är kär i honom nu, men nu vill han inte ha mej längre, ja skulle egentligen vara glad om han ens skulle prata med mej, men det gör han inte, inte på samma sätt som förut iallafall... han säger inte ens hej till mej i korridoren... Va ska jag ta mej till?!
25.11.2011

Hej tjejen!

Jo, tyvärr händer det oss alla i något skede att vi "mokar" bort våra chanser till kärlek och förhållanden genom att fega ur. Jag harmar mig fortfarande idag för killen jag "missade" (när jag var 14 och blyg) genom att jag tog med en kopis när vi skulle ha date på McDonalds i stan. Jag ser honom nu som då ännu idag - han är ännu sååå snygg och snäll - och jag tänker på hur dum jag var varje gång jag går in på Mäckis...

Att du fegade ur sårade honom, så nu är han inte alls så pigg på att utsätta sig för det igen. Som du själv skriver: du har gjort bort dig. Och du kommer inte att gilla det jag skriver nu, för ingen vill erkänna att de gjort fel. Men du gör bättre nästa gång om du vet vad du gjorde fel förra gången.

Se, så här verkar det vara: Du är lite rädd för vad som SKULLE KUNNA hända mellan er, alltså att ni verkligen skulle bli ihop, bli kära och allt annat vad ett riktigt förhållande innebär. Dit hör allt från att berätta för kompisar att ni är ihop till hångel. För att ha ett förhållande ÄR pirrigt, oavsett hur gammal man är, för det innebär att ta så många stora nya steg tillsammans med en annan människa. Dessutom finns möjligheten att man blir sårad när det tar slut. Det är kanske därför många är kära i "omöjliga" människor, som de vet att det inte kommer att bli något med. Det kan aldrig (eller chansen är ytterst minimal) hända något "på allvar" med tex en lärare eller kompis´ farsa/morsa, mycket äldre personer eller med skolans absolut populäraste kille/tjej.

Så jag kan fatta att du var rädd. Men tyvärr vet du nog själv att det inte var det allra mognaste du kunde göra i den situationen att först bestämma date med honom och sedan gå dit med dina kompisar! That´s a NO NO! Menar du allvar med någon så tar du inte med kompisarna som "skydd" och moraliskt stöd. Först svarade du inte när han ringde, vilket är detsamma som att ge honom nobben. Ni har stämt träff och så dyker du inte upp. Och inte nog med det, sedan ser han dig på stan med alla dina kompisar. Du är alltså i stan, men du vill helt klart inte träffa honom, eftersom du inte svarade i telefon, utan du har lurat dit honom. Klart att han inte ville träffa dig med alla dina kompisar närvarande - och jag förstår att han inte uppskattade att ni fnittrade och kommenterade honom (jag misstänker att ni gjorde det för det är så tjejer brukar funka i grupp). Du hade förnedrat honom. Klart att han blev ledsen på dig. Klart att han inte vill att det ska hända igen och är sur på dig. Skulle du faktiskt ha ringt då på kvällen kanske han skulle ha förlåtit dig, men du fegade ur igen.

Att du funderar på vad folk skulle tycka om ni var ihop, huruvida han är tillräckligt populär osv är naturligt, men inte heller så schysst. Vem man umgås med, tex vem man har som kompisar och vem man är ihop med så påverkar hur folk ser på en. Folk har i allmänhet en tendens att kategorisera en beroende på hur man klär sig, vad man har för hobbyn och vad man lyssnar på för musik osv också. Men ju starkare självförtroende man har och ju säkrare på vem man själv är (självkänsla) desto mer vågar man stå emot vad folk tycker och tänker och följa sitt eget hjärta istället. Visst brukar folk mest vara ihop med killar/tjejer som motsvarar sin egen kategori, tex brukar skolans populäraste tjejer vara ihop med skolans populäraste killar. Men det finns många undantag, tex när skolans snyggaste tjej är ihop med en rolig, smart, udda eller farlig kille istället. Så skulle du skämmas för att vara ihop med just den här killen - eller skulle du komma över det att han inte tillhör de populäraste och kanske bli lyckligt kär istället?

Hur som helst så har du två val nu ifall du fortfarande är kär i den här killen. Antingen får du bara acceptera att du gjorde bort dig och försöka komma över honom. Eller så sväljer du din stolthet, tar mod till dig och ber om ursäkt för att du betedde dig fel mot honom. Fråga om det fortfarande finns någon chans att han skulle kunna börja gilla dig igen. Han har troligen försökt komma över dig och kanske lyckats med att glömma dig, men om du ber om ursäkt kanske han ger dig en andra chans. Jag skulle våga om jag var du - då vet du iallafall att du försökt - och behöver inte ångra dig i åratal framöver, som jag...

Hälsar Liselott, webbredaktören

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Har en pojkvän som vid aggression blir fysiskt aggressiv. Han har söndrat en playstationdosa i minsta detalj och kastat olika grejjer. För två veckor sen när han var alkoholpåverkad kastade ha...
Läs mera

Hej jag är en tjej och jag tror jag tycker om min tjej kompis. Men jag vågar inte säga det för jag är rädd att förlora henne. Vad ska jag göra?
Läs mera

Hej! Jag råddar till det för mig själv!
Läs mera

Jag är intresserad av en tjej och har hört från hennes vänner att hon är/vart intresserad av mig också, vi har träffats ett par gånger själva och rätt många gånger i grupp.
Våra vänner har liksom sett...
Läs mera