sex

19.10.2009
Jag ska ha sex med min flickvän snart men jag vet inte hur man gör elr villket hål man ska sätta snoppen i elr hur man stoppar på en kondom. Har längtat länge på att bli av med oskulden.
Svara snabbt och tack på för hand, kram & Kyssar !

Signatur: Coolboy 96
18.11.2011

Hej!

Att ha sex är som att köra en bil. Om du hoppar in och tror att du ska kunna köra den för att du sett på TV att de sätter i nyckeln, trampar på någon pedal och vrider på ratten, så kommer det mycket sannolikt att gå käpprätt åt h*lvete. Visst, om du försöker dig på att ha sex utan att veta vad det går ut på, så får du knappast blåmärken eller brutna armar - eller får betala en massa pengar för skadorna på bilen. Men precis lika hemskt kan det bli för dig psykiskt - och för tjejen - om du inte vet vad du gör. Vad jag kan förstå på din fråga (och om 96 i din signatur betyder det år du är född så är du väldigt ung för att ha sex överhuvudtaget) så har du inte mycket kunskap eller erfarenhet av ämnet alls. Du har knappast ens hunnit få sexualundervisning i skolan! Sannolikheten att första gången ni har sex ska bli ett totalt fiasko är därför enormt hög - och ingen vill ha en misslyckad första gång. Det är inget man vill minnas, plus att det kan avskräcka en från sex i åratal framöver. Förlåt om det låter hårt, men det här är fakta och erfarenheter från oändligt många personer som sörjer över att deras första gång blev en sådan flopp för att de inte visste hur man ska göra.

Oavsett hur gammal man är, hur mycket man tekniskt vet om sex och hur väl man känner sin partner, så är chansen stor att första gången ska bli misslyckad, eftersom man oftast är väldigt nervös. Det finns så mycket press och stress när det gäller sex överlag. Vi ser antydningar om det överallt i samhället, i TV, på nätet osv. Därför är det väldigt lätt att tro att sex är något man måste ha så snart som möjligt och så ofta som möjligt. Speciellt killar brukar skryta om hur unga de var när de förlorade oskulden - men enligt statistik och forskningsresultat så är en stor del av det både lögner och tomt skryt. Av de finska män som nu är vuxna så erkänner största delen att de ljugit om både när de hade sex första gången och hur bra det gick. Medelåldern för vilken ålder finska killar förlorar oskulden i är faktiskt närmare 18 år.

En annan orsak till att det inte blir underbart skönt och härligt första gången är att folk tror att de automatiskt ska vara bra älskare eller älskarinnor. Sex är faktiskt något man måste öva på - både före och efter man har samlag första gången. Före "övar" man genom att dels lära sig fakta om sex, tex från informativa webbsidor. Jag ger dig ett par länkar här längst ner. Och då menar jag INTE porrsidor. Att titta på porr är överlag ett urdåligt sätt att lära sig sex, eftersom det är så otroligt fejkat. Få människor tycker i verkligheten det de gör i porrfilmer /-tidningar är skönt och njutningsfylld sex är något helt annat än vad de gör där, till och med rent tekniskt. Om "pensionerade" porrstjärnor själva erkänner att 98% av orgasmerna i filmerna är fejkade, så kan du ju förstå att just porrfilmer inte är den bästa läromästaren.

Ett annat sätt att öva på sex innan man faktiskt har samlag är att många gånger och under en lång tidsperiod hångla, ha petting och så småningom ha munsex. För en av förutsättningar för att ha bra sex - och det gäller alla nya par oavsett ålder och tidigare erfarenhet - är att man känner sin partner och är trygg med honom/henne. Om du vet vad som är skönt för henne, ni har prövat er fram och ni har ett sådant förtroende för varandra att hon vågar säga åt dig vad hon tycker att är skönt, så är det större chans att det ska bli bra första gången och i fortsättningen. För sex ska man ha för att det är skönt, både fysiskt och känslomässigt, inte för att bli av med oskulden.

Och är du säker på att hon vill ha sex? Är hon oskuld? Är hon i såfall redo, både mentalt och fysiskt, att ha sex ännu? Om hon inte är det ska du vara karl nog att acceptera det! Inte tjata eller utöva känslomässig utpressning genom att hota med att göra slut om hon inte har sex med dig. Jag behöver inte säga att det är sådant som bara skitstövlar gör, det vet alla. Tycker du verkligen om henne så kan du också vänta. Och att långsamt närma sig vaginalt samlag (som ju är det man klassiskt räknar som att förlora oskulden) genom hångel, petting och munsex - som ju också är sex- så drar du ut på den sköna förväntan! Den som väntar på något gott...

Så mitt tips: checka följande länkar ordentligt och lycka till!

RFSU (har bla allt du behöver veta om kondomer)
Tidningen Glöd på nätet har massor av bra om sex
www.okejsex.nu - vad som är och inte är OK

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag börjar på riktigt bli desperat, men ja e på aama gång rädd att då man äntligen slipper och ha sex, skulle man komma dirrekt. Nästan ända jag kan tänka på är att man sku slip å knull, snälla ge tip...
Läs mera

Hej
Jag undrar om min flickvän har rätt att bestämma om jag får se på porr eller inte? Hon vill inte att jag ska se på porr för att hon tycker det är fel att jag ser på andra flickor men jag fösöker r...
Läs mera

Hej,
Jag har ont i slidan och det kommer efter mens det var inte så förut men nu så gör det jätte ont även om jag inte har mens och jag har aldrig haft sex med någon.
Jag vet inte hur ska jag göra så ...
Läs mera

Hej! Jag har en crush på en tjej just nu och vi pratar ofta. Jag blir jätteglad av tanken av att vara ihop med henne och liksom allt omkring det förutom sex. Inte för att jag inte VILL ha det utan mer...
Läs mera