Skicka nudes

09.01.2021
Hej! E det farligt att skicka nudes. Menar sådana där inte ansiktet syns men en kroppsdel eller kroppen. Tk
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

11.01.2021

Hej,

Jag tycker att det är bra att du ställer den frågan. Det som är farligt är ju inte bilderna i sig, utan risken att de hamnar i fel händer, och det faktum att eventuella bilder på dig skulle klassas som barnpornografi, så att skicka eller ta emot bilder av en sexuell natur som föreställer en person under 18 år är olagligt. Så kan det ju klassas som sexuella trakasserier att skicka nakenbilder till en person som inte vill ha dem även om alla inblandade skulle vara över 18.

Så den enda situationen då det egentligen är tillåtet att skicka nudes är om båda är över 18 och båda vill det - vilket ändå inte betyder att det nödvändigtvis är en god idé. Det finns väldigt många fall där personer har ångrat bilder de skickat, för i det skedet du har skickat iväg bilden så har du inte längre någon kontroll över hur de används eller vem som säger vad om bilden.

Använd ditt förnuft, precis som du gör just nu.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, ibalnd när man skickar med olika personer och lär känna nya, så hânder dst ju sejj att nån fråga vad man tkr om en viss person. Om denne råkar vara någon som utsatt en för det ena och det andra, ...
Läs mera

Hej

Tror jag gillar tjejer.Får jag brukar smygtittade på tjejer i duschen efter man har varit på gym och på stranden.Brukar fantisera om att ha sex med person av samma kön.Hur får jag reda på om ja...
Läs mera

Hej min pojkvän har en så stor snopp å den går bara inte ini mig
Läs mera

Hej! Jag har några frågor som jag funderar över

Är chansen större för mig eller andra tjejer att bli gravida om killen kommer mer? Asså att det kommer mer utlösning när killen kommer i snippan.
Jag h...
Läs mera