Utbildning

07.01.2021
Hej! Om man har en examen från en utbildning och söker sig vidare till en annan utbildning, får man då extra poäng i inträdesprovet för den examen man redan har? Anon
Patricia Donner

Magister i Allmän- och Vuxenpedagogik. Studerar till elev- och studiehandledare. Patricia svarar

11.01.2021

Hej Anon!

Nu vet jag inte vad för typ av examen du menar, men i mitt svar utgår jag ifrån att du har en YH-examen eller Universitetsexamen i bagaget.

Mitt svar utgående från det är tyvärr nej, du får inte några tilläggspoäng vid inträdesprov för en tidigare högskoleexamen. Du får poäng baserat på din studentexamen eller yrkesexamen vid ansökningen.

Du kan ju förstås ha nytta av din tidigare examen vid en eventuell intervju/ett inträdesprov om det berör liknande område som du studerat tidigare.

Med vänliga hälsningar,
Patricia Donner

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Jag tänkte söka till kronoby povakos program, och har hört från en kompis att de har ett inträdesprov dit.

Vad går inträdesprovet ut på? är det ett fysiskt inträdesprov?
Läs mera

Hej!

Jag kommer söka till klasslärare i vår men undrar om urvalsprovet (vakava-provet) kommer ordnas på campus i Vasa eller på distans som förra året?
Läs mera

Hej, i min högstadieskola är flickorna och pojkarna indelade i separata gymnastikgrupper vilket jag kan tycka är bra för att alla ska våga ta plats och utvecklas. En del av oss flickor har disskuterat...
Läs mera