P-piller

02.03.2021
Hej jag undra ifall man kan krossa eller att p-pillret smälter på i munnen för jag har väldigt svårt med att svälja en tablett och det spelar ingen roll hur stor eller liten tablett är , utan jag klara ej av det så finns det nån slags p-piller som man kan krossa eller att den smälter i munnen. Tacksam för svar:)
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

08.03.2021

Hej,

Du skall inte krossa dina p-piller eftersom det är meningen att pillren skall lösas upp först längre ner i matsmältningskanalen så att de säkert ger rätt effekt. Du kan testa att ta dina p-piller med t.ex. drickyoghurt, för då brukar de vara lättare att svälja. Om det ändå känns för svårt att få ner dem så kan du överväga något annat alternativ av preventivmedel, t.ex. p-ring eller spiral.

Om du har frågor om det kan du kontakta en ungdomsmottagning så hjälper de dig vidare.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Måste föräldrarna veta om att man ska börja med p piller?
Läs mera

Hej!

Jag har använt Zoely i 3 månader. Min första mens hade jag sjukt paha mensvärk medan andra var mycket lindrigare. Är på mitt sista sockerpiller och har inte ännu fått mens. Är det normalt att m...
Läs mera

Hej! Samma frågeställare som ställde frågan om p piller gratis tills man är 20. Enligt min barnmorska är det endast tills man är 20 man får det gratis? Ska det verkligen vara 25 år i hela Finland?
Läs mera

Hej!
När man är under 20 så får man ju hämta ut gratis p piller från sin egen hälsostation, hur gör man sedan när man fyllt 20? Bör jag fråga min egen hälsostation eller kommer man bara kunna gå till ...
Läs mera