Nuorisoasema Fiilis

Nuorisoasema Fiilis
12.03.2018

”Nuorisoasema Fiilis työskentelee nuorten mielenterveyden hyväksi, tarjoaa tukea elämänhallintaan ja toimii päihteiden käyttöä ehkäisevästi.”

Kuka ja mikä Fiilis on?
Nuorisoasema Fiiliksen matalan kynnyksen toiminta on tarkoitettu 12–29-vuotiaille nuorille. Tilat ovat osoitteessa Isokatu 6, musiikkikahvila After Eightin sisäpihalla Pietarsaaressa. Toiminta on tarkoitettu Pietarsaaressa, Pedersöressä, Luodossa ja Uudessakaarlepyyssä asuville nuorille. Käynnit Fiiliksessä ovat nuorille täysin maksuttomia ja luottamuksellisia (salaisia).

Pilar till dorren

Miten otan yhteyttä?
David Sandström työskentelee koordinaattorina Nuorisoasema Fiiliksessä. David on koulutukseltaan psykiatrian sairaanhoitaja ja hän on Fiiliksen yhteyshenkilö, joten jos tarvitsee apua tai tukea, voi soittaa hänelle tai lähettää tekstiviestin. Kun hänelle soittaa, hän huolehtii siitä, että saa sellaista apua kuin tarvitsee.

Aukioloajat ovat tällä hetkellä maanantaisin ja tiistaisin klo 10–16, keskiviikkoisin klo 10–18, torstaisin klo 10–16 ja perjantaisin klo 10–17

Millaista apua voi saada?
Fiiliksellä on yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, ja se voi tarjota siten parasta apua ja tukea sille, joka tarvitsee esimerkiksi apua etsiviltä nuorisotyöntekijöiltä, sosiaalitoimelta, mielenterveyskeskuksesta, syömishäiriöyksiköstä, velka- ja talousneuvojalta tai ehkäisy- ja sukupuolineuvolasta, jotka voivat tulla tarvittaessa nuorisoasemalle. Kerran kuukaudessa Fiiliksessä käy Fredrika-klinikan kehityspsykologi, ehkäisyneuvoja, seksuaalineuvoja ja talous- ja velkaneuvoja. He käyvät eri päivinä ja aikoina, ja heidän vierailuaikataulunsa ovat Fiiliksen Facebook-sivuilla.

Nuorisoasema Fiilis auttaa nuoria!
Onko ongelmasi ahdistus tai stressi? Oletko yksinäinen? Oletko väsynyt mutta et saa nukuttua? Kiusataanko sinua tai tunnetko olevasi ulkopuolinen? Oletko kriisissä tai onko sinulla suruja? Onko univaikeuksia? Huolestuttaako oma talous? Huolestuttaako sinua pelaamisesi tai alkoholin- tai huumeidenkäyttö? Tai onko jokin muu pielessä? Silloin voit ottaa yhteyttä Nuorisoasema Fiilikseen. Nuori voi tulla käymään Fiiliksessä joko yksin tai kaverin kanssa.

Ryhmät
Talven aikana (2018) aloittaa kaksi ryhmää. Toinen ryhmä on teinikäisille ja toinen nuorille aikuisille, joilla on päihde- tai mielenterveysongelmia. Tarkoitus on, että saa tavata muita samassa tilanteessa olevia, vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia, oppia ymmärtämään riippuvuussairauksia ja psyykkisiä sairauksia sekä saada tukea arkeen. Järjestäjänä on Fiilis yhdessä Understödsföreningen för svenskspråkig missbrukarvårdin kanssa.
Toinen ryhmä on nuorille, jotka ovat kokeneet lähipiirissä itsemurhan. Se antaa heille mahdollisuuden työstää suruaan, tavata muita samassa tilanteessa olevia ja vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia. Järjestäjänä on Fiilis yhdessä Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kanssa.

Alla olevissa kuvissa näette Fiiliksen kodikkaat tilat! Yksi tiloista on kuin olohuone. Se on rentouttava ympäristö, jossa juodaan kahvia tai teetä, ja lisäksi on kaksi pienempää työhuonetta.

4 mix bilder

Etsivä nuorisotyöntekijä Måns ja Fiiliksen koordinaattori David istuvat Nuorisoasema Fiiliksen olohuoneessa.

David Sandströmin puhelinnumero on 044 785 1216. Soita tai lähetä tekstiviesti, jos tarvitset tukea tai jokin painaa mieltäsi. Hän auttaa sinua!

Facebook: Ungdomsstationen Fiilis i Jakobstad/Nuorisoasema Fiilis Pietarsaaressa 

Teksti: Ungdomsinformatör Ida-Maria Sundqvist och Socionomstudernade Sandra Lönnbohm

Käännös: Tarja Sirén

Back