Meistä

Meistä

Miksi Decibel.fi on olemassaDecibel karta NY2

Decibel on kaksikielinen portaali 12 pohjanmaalaisen jäsenkunnan 13-25 -vuotiaille nuorille. Nuorisolain kolmannen luvun seitsemännen pykälän mukaan kuntien tehtäviin kuuluu tarjota kunnan nuorille tieto- ja neuvontapalveluja. Nuorisoportaali Decibel.fi on kahdentoista pohjanmaalaisen kunnan ratkaisu tähän säädökseen. Seuraamme nuorisotiedotuksen eurooppalaisia ohjeita ja pyrimme olemaan ajankohtaisia, asiallisia, puolueettomia ja ammattimaisia. Tavoitteemme on tukea nuoria erilaisissa elämäntilanteissa ja vastata kysymyksiin, jotka käsittelevät nuorten elämää.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keskitymme sellaisiin asioihin, jotka jokaisen nuoren tulisi tietää ja joista he itse haluavat tietoa nuoruuden eri elämäntilanteissa. Tietoa siitä, mikä milloinkin on ajankohtaista, saamme muun muassa kuntien kokeneilta nuoriso-ohjaajilta ja -työntekijöiltä, koulujen henkilökunnalta ja muilta nuorten parissa työskenteleviltä järjestöiltä, mutta myös Decibeliä käyttävien nuorten palautteesta, heidän lähettämistään vinkeistä ja etenkin heidän esittämistään kysymyksistä Kysy pois -palstalla.

Selvitämme, mitä asioita nuoret itse haluavat tietää ja työstämme Decibelin sisältöä vastauksien perusteella. Yritämme tämän lisäksi tuoda sivuillemme erityisesti pohjanmaalaisia nuoria puhuttelevaa sisältöä ja konkreettista tietoa.

 

Tessi klippt2
Tessi Backas
Terveydenhoitaja-seksuaalineuvoja
Koulutukseltaan sairaanhoitaja, terveydenhoitaja sekä seksuaalineuvoja. Myös laillistettu neuroterapeutti ja kokemusasiantuntija.
Stinke
Stinke Itäniemi
Nuorisotiedottaja
Voi vastata useimpiin nuorta mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysymykset voivat liittyä henkiseen hyvinvointiin, yhteiskunnallisiin asioihin, sukupuoleen ja sen moninaisuuteen, ympäristö,- ja luontoasioihin, taiteisiin sekä siihen mitä mieleen kulloinkin juolahtaa!
kix3
Erika Strengell
Nuorisotiedottaja
Maisterintutkinto kehityspsykologiasta – suuntauksena nuorten mielenterveys. Opiskellut myös kriisipsykologiaa ja nuorisotiedettä. On ammattilävistäjä ja työkokemusta tatuointialalta. Vapaa-ajalla tykkää tanssia ja ajaa moottoripyörällä. Tosin ei yhtä aikaa.
profiilikuva
Piia Vallineva
Nuorisotiedottaja
Koulutukseltaan YTM – opiskellut mediakasvatusta, viestintää ja sosiologiaa. Puhelias, positiviinen ja avoin. Vapaa-ajalla löytää salibandyhallilta tai lenkkipolulta.

 

 

 

 

Johtoryhmä

Decibelin toimintaa ohjaa johtoryhmä, joka koostuu yhteistyökuntien nuorisosektorin edustajista (vapaa-aikapäällikkö, nuorisosihteeri jne). Johtoryhmä pitää tiiviisti yhteyttä niin nuorisotiedottajiin kuin toisiinsa ja he tapaavat useita kertoja vuodessa, mikä luo lisäarvoa nuorisotoiminnalle Pohjanmaalla.

Johtoryhmän jäsenet ovat

Mikael Österberg,  Mustasaaren Vapaa-aikapäällikkö
Anders Hendricksson, varapuheenjohtaja, Maalahden vapaa-aikasihteeri
Mari-Louise Backlund, Pedersören nuorisosihteeri
Hanna Lindholm, Kruunupyyn nuorisosihteeri
Tiina Höylä-Männistö, Pietarsaaren nuorisosihteeri
Katarina Östman, Uusikaarlepyyn nuoriso-ohjaaja
Alf Wiklund, Vöyrin vapaa-aikasihteeri
Helena Höglund-Rusk,  Korsnäsin vapaa-aikasihteeri
Ann-katrin Enqvist, Närpiön nuorisotyöntekijä
Katja Mäkinen, Kaskisten liikunta- ja nuorisokoordinaattori
Jessica Bårdsnes, Kristiinankaupungin nuorisotyön toiminnanjohtaja
Caroline Smedberg, Luodon hyvinvointipalvelujen johtaja

29.10.2018

Nuorisoportaalit Decibel.fi ja Nuortenelämä.fi-Ungdomsliv.fi ovat aloittaneet yhteistyön. Nuortenelämä.fi - Ungdomsliv.fi on kansallinen nuorten tieto- ja neuvontapalvelu netissä. Palvelun tarkoitus o...
Lue lisää

30.08.2018

Mitä nuorisotiedotus ja -neuvontapalvelut ovat? Jokainen Suomen kunta on Suomen nuorisolain §7 mukaan velvollinen tarjoamaan nuorille tiedotus- ja neuvontapalveluja. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? ...
Lue lisää

30.08.2018

”Puhutaan siitä” on kolmivuotinen projekti, joka alkoi elokuussa 2018. Projekti pyrkii kehittämään kolmea pääasiallista aluetta Decibelin toiminnassa. Seksuaalinen häirintä ja mediatietoutta Tarjoamme...
Lue lisää

30.08.2018

Decibelin trendiraportit ovat lyhyitä koosteita ilmiöistä tai ongelma-alueista, joiden Decibelin nuorisotiedottajat ovat huomanneet kuluneen kuukauden/ajan olleen ajankohtaisia Kysy Pois! -neuvontapal...
Lue lisää