Ystävyys

Ystävyys

Täältä löytyy ystävyyssuhteisiin liittyviä vinkkejä, neuvoja ja "sääntöjä".

Kaikki tämä siksi, ettei sinulle tulisi turhia vaikeuksia ystäviesi kanssa tai siksi, ettet jäisi yksin. Näiltä sivuilta voit lukea siitä mitä ystävyys on, vinkkejä uusien ystävien löytämiseen, minkälainen ystävä sinä olet, miksi ystävät katoavat ja ystävyyssuhteen kirjoittamattomista säännöistä.

Mitä ystävyys on? Mistä tietää, että on ystävä jonkun kanssa?

Tulee helposti oltua romanttisesti yliampuva kun puhuu ystävyydestä. Ajattelet ehkä, että tosiystäviä ovat vain sellaiset henkilöt, jotka ymmärtävät sinua. Voitte jatkaa siitä mihin jäitte vaikka ette ole nähneet toisianne moneen kuukauteen. Tiesitte ehkä jo ensimmäisellä tutustumiskerralla, että teistä tulisi hyvät ystävykset.

Juuri edellä mainitut yliampuvat odotukset ystävyydestä saattavat olla syynä siihen, että monet ihmiset tuntevat itsensä yksinäisiksi. Koulukaverit, työkaverit tai salikaverit ovat arkikavereita, he joita kutsutaan myös tuttaviksi ovat myös henkilöitä, joilla on suuri merkitys elämässä. Ei pidä vertailla arkikavereitaan sielunystäviinsä, koska ihminen tarvitsee kaikenlaisia ystäviä. Se, ettei oikein tiedä onko ystävystynyt jonkun kanssa voi tehdä ystävyyssuhteen monimutkaiseksi. Osa ystävyyssuhteista kehittyy hitaammin, jopa useamman vuoden, toisaalta sellaisista suhteista voi tulla elämän pituisia tarinoita.

Vinkkejä sinulle, joka haluat löytää uusia ystäviä:

• Soita uusille tuttaville, joita et vielä tunne kunnolla. Se voi aluksi tuntua tosi oudolta, mutta voit saada heistä uusia mukavia ystäviä
• This is what you get! Ole oma itsesi
• Älä tuomitse ketään, tutustu kaikenlaisiin ihmisiin
• Kutsu ystäviä kylään ja käy myös heidän luonaan kylässä. Opit tuntemaan ystäväsi paremmin jos näette toisianne muuallakin kun kaupungilla
• Älä heittäydy marttyyriksi. Älä ota uhrin roolia ja ajattele, että ”olen soittanut jo kaksi kertaa, nyt on kyllä hänen vuoronsa ottaa yhteyttä”. Ystävälläsi voi olla jokin hyväkin syy siihen, ettei ole soittanut. Ajattele siis positiivisesti!

Jos sinusta tuntuu että on vaikeaa löytää uusia ystäviä, saatat olla sellaisessa elämänvaiheessa, joka ei ole otollinen uusien ystävien löytämiseen, se voi esim. olla jonkinlainen suru-aika. Ole kiltti itsellesi ja luota siihen, että tulet vielä tulevaisuudessa tapaamaan uusi ystäviä kunhan ensin ystävystyt jälleen itsesi kanssa.