Meistä

Meistä

Miksi Decibel.fi on olemassaDecibel karta NY

Decibel on kaksikielinen portaali 11 pohjanmaalaisen jäsenkunnan 13-25 -vuotiaille nuorille. Nuorisolain kolmannen luvun seitsemännen pykälän mukaan kuntien tehtäviin kuuluu tarjota kunnan nuorille tieto- ja neuvontapalveluja. Nuorisoportaali Decibel.fi on yhdentoista pohjanmaalaisen kunnan ratkaisu tähän säädökseen. Seuraamme nuorisotiedotuksen eurooppalaisia ohjeita ja pyrimme olemaan ajankohtaisia, asiallisia, puolueettomia ja ammattimaisia. Tavoitteemme on tukea nuoria erilaisissa elämäntilanteissa ja vastata kysymyksiin, jotka käsittelevät nuorten elämää.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keskitymme sellaisiin asioihin, jotka jokaisen nuoren tulisi tietää ja joista he itse haluavat tietoa nuoruuden eri elämäntilanteissa. Tietoa siitä, mikä milloinkin on ajankohtaista, saamme muun muassa kuntien kokeneilta nuoriso-ohjaajilta ja -työntekijöiltä, koulujen henkilökunnalta ja muilta nuorten parissa työskenteleviltä järjestöiltä, mutta myös Decibeliä käyttävien nuorten palautteesta, heidän lähettämistään vinkeistä ja etenkin heidän esittämistään kysymyksistä Kysy pois -palstalla.

Selvitämme, mitä asioita nuoret itse haluavat tietää ja työstämme Decibelin sisältöä vastauksien perusteella. Yritämme tämän lisäksi tuoda sivuillemme erityisesti pohjanmaalaisia nuoria puhuttelevaa sisältöä ja konkreettista tietoa.

Ida klippt2
Ida Sundqvist
Nuorisotiedottaja
Myönteinen, pirteä, urheilullinen. Hän pitää haasteiden vastaanottamisesta kehittyäkseen. Hän on koulutukseltaan sekä merkonomi että yhteisökasvattaja.
Julia Nyback
Julle Nyback
Nuorisotiedottaja
Koulutukseltaan yhteisöpedagogi. Soitan kitaraa, pianoa tai laulan ja joskus pelaan myös Xboksia.
Sam Jansson2
Sam Jansson
Nuorisotiedottaja
Olen positiivinen, pidän huumorista ja sosiiaalisesta mediasta ja rakastan musiikkia. Asunut viimeiset kymmenen vuotta Ruotsissa, työskennellyt sosiaalisen median koordinaattorina, tuottajana ja managerina useille artisteille ja viimeisen neljän vuoden ajan kosketuspedagogina ja valvojana / hoitajana hoitoalalla.
Tessi klippt2
Tessi Backas
Terveydenhoitaja-seksuaalineuvoja
Koulutukseltaan sairaanhoitaja, terveydenhoitaja sekä seksuaalineuvoja. Myös laillistettu neuroterapeutti ja kokemusasiantuntija.

Johtoryhmä

Decibelin toimintaa ohjaa johtoryhmä, joka koostuu yhteistyökuntien nuorisosektorin edustajista (vapaa-aikapäällikkö, nuorisosihteeri jne). Johtoryhmä pitää tiiviisti yhteyttä niin nuorisotiedottajiin kuin toisiinsa ja he tapaavat useita kertoja vuodessa, mikä luo lisäarvoa nuorisotoiminnalle Pohjanmaalla.

Johtoryhmän jäsenet ovat

Mikael Österberg,  Mustasaaren Vapaa-aikapäällikkö
Anders Hendricksson, varapuheenjohtaja, Maalahden vapaa-aikasihteeri
Mari-Louise Backlund, Pedersören nuorisosihteeri
Hanna Lindholm, Kruunupyyn nuorisosihteeri
Tiina Höylä-Männistö, Pietarsaaren nuorisosihteeri
Katarina Östman, Uusikaarlepyyn nuoriso-ohjaaja
Alf Wiklund, Vöyrin vapaa-aikasihteeri
Helena Höglund-Rusk,  Korsnäsin vapaa-aikasihteeri
Ann-katrin Enqvist, Närpiön nuorisotyöntekijä
Pirjo Nylund, Kaskisten nuorisosihteeri
Harriet Lindelöf-Sahl, Kristiinankaupungin nuorisosihteeri

29.10.2018

Nuorisoportaalit Decibel.fi ja Nuortenelämä.fi-Ungdomsliv.fi ovat aloittaneet yhteistyön. Nuortenelämä.fi - Ungdomsliv.fi on kansallinen nuorten tieto- ja neuvontapalvelu netissä. Palvelun tarkoitus o...
Lue lisää

30.08.2018

Mitä nuorisotiedotus ja -neuvontapalvelut ovat? Jokainen Suomen kunta on Suomen nuorisolain §7 mukaan velvollinen tarjoamaan nuorille tiedotus- ja neuvontapalveluja. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? ...
Lue lisää

30.08.2018

Projektet ”Nu talar vi om det – Puhutaan siitä!” är ett treårigt projekt som startades i augusti 2018. Projektet ämnar utveckla tre huvudsakliga delar i Decibels verksamhet: Sexuella trakasserier och ...
Lue lisää

30.08.2018

Decibelin trendiraportit ovat lyhyitä koosteita ilmiöistä tai ongelma-alueista, joiden Decibelin nuorisotiedottajat ovat huomanneet kuluneen kuukauden/ajan olleen ajankohtaisia Kysy Pois! -neuvontapal...
Lue lisää