NU TALAR VI OM DET - PUHUTAAN SIITÄ

30.08.2018

”Puhutaan siitä” on kolmivuotinen projekti, joka alkoi elokuussa 2018. Projekti pyrkii kehittämään kolmea pääasiallista aluetta Decibelin toiminnassa.

Seksuaalinen häirintä ja mediatietoutta

Tarjoamme jäsenkuntiemme yläasteille, lukioille ja ammatti-kouluille kaksi erilaista infopakettia, jotka myös tarjotaan vanhemmille, opettajille ja koulun henkilökunnille ym. kouluissa. Paketit sisältävät luentoja, workshop, peer-to-peer-koulutusta sekä digitalista tiedotusaineistoa.

Ensimmäisen paketin teemana on seksuaalinen häirintä. Tästä aiheesta Decibel on luennoinut yläkouluissa vuodesta 2014 ja toivoo nyt tavoittavansa suuremman kohderyhmän. 

Pyrimme antamaan informaatiota, niistä tiedoista ja tarpeista, jotka saimme #metoo-, #dammenbrister- ja #memyös-keskustelujen yhteydessä. Tavoitteena on selkeyttää mitä seksuaalinen häirintä on sekä keskustella kaikesta siihen liittyvästä, kuten nakukuvista ja siitä miten oppia sanomaan ei. Tavoitteena on luoda nuorille turvallisempi kehitys- ja kasvumahdollisuus ympäristössä, jossa ei ole seksuaalista ahdistelua.

Toisen paketin aihe on mediatietous. Tavoitteena on antaa vahvempi ja varmempi mediapätevyys, sisältäen muun muassa lähdekritiikin, ”verkkoetikin”, turvallisuuden ja eettisen käyttämisen tietoja. Tämä paketti on Decibelin uusi ja koulujen henkilökunnat ovat korostuneet tämän paketin tarpeesta. 

Decibel.fi:n ulkomuoto ja webbtekninen kehittäminen

Viimeksi Decibel.fi uudistui tekniikassa ja layoutissa oli vuonna 2013. Nyt toivomme saavamme portaalin applikaatioon, luoda uusi graafinen ulkonäkö nuorten kanssa, päivittää verkkohallintatyökalut jolloin saisimme enemmän vapautta muokkauksiin, esim. lisäämällä v-logeja, animaatioita ja grafiikkaa, sekä suojella käyttäjiä uuden henkilötietolain mukaan.

Decibel-alueen suomenkielisten nuorten tavoittamisen kehittäminen sekä Decibel-alueen laajentaminen uusiin kuntiin.

Alusta lähtien, 1.1.2008, olemme hyvin tuloksin onnistuneet tavoittamaan ruotsinkieliset pohjalaisnuoret, muttei suomenkielisiä samassa määrin. Haluamme selvittää mitä suomenkieliset tarvitsevat ja kuinka he haluavat tiedonkulun esitettävän ja löytää uusia mahdollisuuksia meidän löytää heidät.  Tänään Decibel vaikuttaa 11 pohjalaisessa kunnassa, jotka rahoittavat meidän toimintaamme 100 %.  Rannikon kunnista ainoastaan Luoto ja Vaasa eivät ole mukana Decibelin toiminnassa, ja Pohjanmaalla on sen lisäksi suomenkielisiä kuntia, joilta puuttuu netissä olevaa nuorisotieto ja –neuvontapalvelua.  Vuoden 2018 otamme yhteyttä näihin tarjotaksemme jäsenyyttä ja samalla mahdollisuutta osallistua Decibel.fi kehitykseen.

Projektets externa finansiering kommer från Regionförvaltningsverket och Svenska Kulturfonden.

Back