1) Är det någon simning där eller klarar man sig utan det i mil-pol?
2) Vad är det för krav för att slippa dit efter G-perioden?
3) Vad gör man där egentligen? Är det mycket tyngre än 6-månaders tjänstgöring i t.ex. kustjägare?
4) Om man inte har det som första val på lappen man fick hem, fyllde i och skickade tillbaka, kan man ändå få en plats i mil-pol?
5) Vad är skillnaden i "loma"-dagar än vad t.ex. en kustjägare får?
Tack för svar!
Pääesikunnan tiedottaja, Puolustusvoimat Henrik Vastaa
Hej
Simning kan förekomma i samband med den normala motionsutbildningen. Men simkunnighet är ett krav för att bli antagen.
Militärpolisernas uppgift är bl.a. att upprätthålla ordningen och säkerheten vid militära anläggningar samt att övervaka och dirigera trafiken. Förutom grundutbildning till krigsman får militärpoliserna en utbildning som väl kan jämföras med den som poliser eller väktare får. Du har nytta av militärpolisutbildningen om du tänker dig en framtid i något av de här yrkena.
Efter grundutbildningen tjänstgör militärpoliserna i vaktuppgifter inom garnisonerna. Utbildningen fortgår med målsättningen att få fram skickliga krigsmän och samtidigt göra dem förtrogna med militärpolisernas kristida uppgifter. De som utbildas till militärpoliser väljs ut i truppförbandet.
På grund av uppgifternas natur förutsätts militärpoliserna ha god fysisk och psykisk kondition. Dessutom ska den som utbildas till militärpolis ha en oklanderlig bakgrund. Tjänstgöringstiden för militärpoliser som utbildas till chefer är 347 dagar och för militärpolismän 255 dagar.
Om du uppfyller kraven, ska du genast i början av din tjänstgöring säga att du vill bli militärpolis. Då har du goda möjligheter att bli det. Sist och slutligen är det ändå försvarsmaktens behov och att det finns rum på kursen som avgör ifall man blir antagen. Det gäller att vara aktiv och visa att man verkligen vill, då ökar möjligheterna.
Utbildningens ansträngningsnivå skiljer sig inte nämnvärt från det en kustjägare får. Antalet permissionsdagar skiljer sig inte heller från andra utbildningsgrenar inom försvarsmakten, vilket betyder att kusjägare och och militärpoliser är ungfär lika mycket på "loma".
Med vänlig hälsning
Henrik Gahmberg, försvarsmaktens huvudstabs informatör
1 Kommentit
Milpol 27/05/2015 10:40am (10 vuotta sitten)
Att militärpoliser skulle ha lika mycket loma som en kustjägare? nej nej nej som militärpolis sitter du inne typ var tredje veckoslut eftersom en grupp måste vakta brigaden. Tex jag hade turen att få sitta inne på min födelsedag samt julafton, yay!
Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.
Lähetä kommenttisi