e-pillereiden käyttö

27.06.2022
Millä tavalla ehkäisypillereitä käytetään? Otetaanko niitä joka päivä, jos jonain päivänä on yhdynnässä, vai otetaanko pilleri vain ennen yhdyntää? Minkä ikäisille tytöille niitä määrätään? Olisi mukava, kun voisi olla yhdynnässä aina ilman kondomia, kun tyttö ei voisi pillereiden takia tulla raskaaksi.
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

30.06.2022

Hei,

E-pillerit otetaan joka päivä, suunnilleen samaan kellonaikaan. Tavallisesti ne otetaan yksi tabletti päivässä 21 päivän ajan, jonka jälkeen pidetään 7 päivän tauko jolloin tyhjennysvuoto alkaa.

Joskus e-pillerit saatetaan määrätä työille esim. kuukautiskipujen tai runsaiden kuukautisten takia, eikä pillereissä ole tiettyä "ikärajaa", vaan ne määrätään aina ottaen huomioon tytön terveydentilaa. Edellytys on tietenkin että kuukautiset ovat alkaneet.

Terveisin

Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Mitä sillä tarkoitetaan, että seksissä olisi tiedettävä omat rajat? Pitääkö siinä olla rajoja? Mistä nuori, jolla ei ole vielä kokemusta voisi tietää noita rajoja? Eikö se selviä vain kokeilemalla mis...
Lue lisää

Mitä tarkoittaa creampie?
Lue lisää

Olisi houkuttelevaa kokeilla tyttöystävän kanssa seksiä suihkussa. Onko olemassa jotakin, joka pitäisi ottaa huomioon kun tätä kokeillaan?
Lue lisää

Mitä tarkoittaa tasannevaihe seksin aikana? Kokevatko sekä tytöt että pojat sellaisen?
Lue lisää