Hei!

17.10.2021
Minulla ei ole vielä alkanut kuukautiset, eikä varmaan kuuluisikaan vielä. Kuitenkin mulla tuntuu yleensä illalla/yöllä sängyssä kokoajan siltä että ois pissahätä. Ajattelin et se vois liittyä kuukautisiin mut oon vasta 10! En tiiä mitä téen, en uskalla puhuu mun vanhemmille!! N V
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

Nuorisotiedottaja Piia Vastaa

27.10.2021

Hei,

Useimmiten ensimmäinen merkki kuukautisten alkamisesta on vuoto, jonka huomaa valkoisina/läpikuultavina läikkinä alushousuissa. Vuotoa voi kuitenkin tulla jopa pari vuotta ennen kuin kuukautiset varsinaisesti alkavat.

Pissahädän tunne iltasin ei ole merkki kuukautisten alkamisesta. Käytkö pissalla päivän aikana useammin kuin normaalisti vai tunnetko pissahädän vain iltaisin? Onko sinulla muita oireita, esim. kirvelyä tai kipua pissatessa?

Jos pissaat normaalia useammin päivän aikana ja vasinkin, jos siihen liittyy muita oireita, mielestäni sinun kannattaisi kertoa asiasta vanhemmillesi tai kouluterveydenhoitajalle. Jos pissahädän tunne tulee iltaisin, kun olet menossa nukkumaan, kyse on luultavasti vain ”huonosta tavasta”. Esimerkiksi on vaikeaa nukahtaa sen takia, että on pissahätä – mutta sitten makaa sängyssä ja tunnustelee erityisen tarkkaan koko ajan ja tuntee pissahädän koko ajan.

Käy pissalla ennen nukkumaan menoa, niin tiedät, että rakko on tyhjä. Jos sinulla tulee pissahätä heti uudelleen, olisi hyvä käydä keskustelemassa kouluterveydenhoitajan kanssa ja selvittää, mistä pissahädän tunne johtuu.

Terveisin, Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Oon 14V 5kk poika ja jotenkin outo kehitys ollu mun mielestä tähän menessä.
Siemensyöksyjä on tullut varmaan yli vuoden jo. Karvat alkoo tulee 0,5 vuotta sitten ja nyt jo aika paljon siinä on. Penis 4...
Lue lisää

Miten voin saada glow upin. Siis en ole yhtä nätti kuin muut tytöt. Siis olen yrittänyt kaikkea. Haluan vain olla naturally pretty. Kukaan poika ei musta tykkää ja se kai johtuu mun ulkonäöstä.
Siis...
Lue lisää

Kuinka nopeasti nuori yleensä oppii sellaisen luonnollisen hyväilytavan, jolla koskettelee tyttöä? Tarkoitan, että kaikki menisi silleen automaattisesti, ikään kuin olisi tehnyt sitä aina. Luulen, ett...
Lue lisää

Miksi naiset rupsahtavat siinä 30 vuotiaana?
Lue lisää