Kromosomihäiriö

31.12.2012
Hejj.
Mulla on kromosomihäiriö. Oon saanu sen äitiltä ja mun toisella siskollaki on. Isällä ei oo. Mut mä haluisin tietää mite se kromosomihäiriö vaikuttaa muhun ja tulevaan elämään? Luin että lapsettomuus on yks mahdollinen, jos musta ei tuu äitiä ni eihä mulla oo tässä elämässä mitään. Ja sillon mä hyppäisin sillalta. Miten kromosomihäiriö ilmenee? Näkyykö se? En ole kehitysvammainen tai mitään semmosta
18.10.2013

Hei!

En valitettavasti ole saanut asiantuntijalta vielä vastausta kysymykseesi, joten ajattelin neuvoa sinua käymään oman kotikuntasi ehkäisyneuvolassa juttelemassa huolestasi. Voit varata ajan vaikka puhelimitse ja kertoa valmiiksi, että haluaisit saada tietoa kromosomihäiriöistä. Ymmärrän, että mahdollinen lapsettomuus stressaa sinua. Asiantuntijan kanssa jutteleminen voi kuitenkin rauhoittaa mieltäsi, eikä tilanne välttämättä ole niin paha kuin mitä luulet. Löydät neuvolan yhteystiedot helposti Decibelin suvujen kautta, klikkaamalla Tietoa>Rakkaus ja seksi>Tarpeellisia yhteystietoja.

Terveisin nuorisotiedottaja Jenny

Hei!

On olemassa monta erilaisia kromosomihäiriöitä, jotkut vaikuttavat elämään paljon ja jotkut ei ollenkaan. On vaikea vastata miten sinun kromosomihäiriö vaikuttaa sinun tulevaisuuteen kun en tiedä minkälainen sinun kromosomihäiriö on.
Kromosomihäiriöt periintyvät äidistä tai isästä (tai molemmista) lapseen, eli ne ovat geneettisiä. Jotkut periintyvät helposti ja jotkut ei. Samalla tavalla jotkut näkyy ja jotkut ovat täysin huomaamattomat. On olemassa ns sikiödiagnostiikka missä raskaana oleva nainen voi ottaa selvä kärsiikö sikiö kromosomihäiriöstä vai ei ja kuinka vaikea se on.
Kerrot että olet saanut kromosomihäiriösi äidistäsi, miten olisi jos puhuisit hänen kanssa, miten se on vaikuttanut hänen elämänsä? Tai siskosi? Hän varmaan miettii samoja asioita kuin sinä.
Esim. lapsettomuudesta, se on vaan yksi mahdollinen vaikutus, voi hyvin olla että voit saada omia lapsia tulevaisuudessa, onhan äitisi saanut lapsia!?! Ja jos näyttää siltä että se ei onnistu luonnollisesti on olemassa monta eri hoitokeinoja. Ymmärrän että mietit näitä asioita nyt ja on tärkeä että puhut jonkun kanssa!

T. Mari, kätilö

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.