???

31.12.2012
hei, löysin miun rinnasta ihan pienen napin kokoisen kyhmyn ku miä olin joku 10 vuotta. sitte ilmesty toiseekin sellane,hiljalleen ne alko kasvaa ja nyt ne on miun nykyisten rintojen kokooset. miulla ei oo hirveen isot rinnat., Aina kuukautisia ennen niistä tulee arat. en tiiä mikä miulla on ja miua pelottaa tää asia ihan hirveesti. help! oon aika arka ja sisäänpäin sulkeutunut ja en uskalla mennä puhumaan terkalle. Pelkään vaa että miulla on joku rintasyöpä, mutta en oo ikinä kuullu että niin nuorella olis, ja ei suvusssakaan sellasta ilmene. haluisin vaan tietää mikä miulla on, enkä passitusta lääkärille.

kjguyfuyd

Vastaukset
Hei, lähetin kysymyksesi asiantuntijallemme, Kristiina Annilalle. Tässä hänen vastauksensa! Terveisin Nuorisotiedottaja Lena

Heippa vaan!

Kyse ei varmaankaan ole mistään normaalista poikkeavasta asiasta. "pieni kyhmy" joka alkoi kasvaa kun olit 10-vuotias, ja joka nykyään on rintasi kokoinen, on vain rintalihas ja rintarauhanen, joka kasvaa iän mukana kun murrosikä alkaa.

Rinnat aristavat lähes kaikilla tytöillä ja naisilla kuukautiskierron jossain vaiheessa, ja sekin on täysin normaalia.

Sinulla ei ole mitään syytä huoleen! Kuitenkin, jos asia vielä kovasti mieltäsi painaa, niin käy vaikka kouluterkkarilla näyttäytymässä! Rohkeasti vaan!


Mie lähetin joskus tollassen kysymyksen ja sain myös vastauksen ! Minua alkoi vaivaa sittemmin sellainen kysymys, että onko rinnassa olevasta kyhmystä haittaa , jos se on siinä? Pitääkö se poistattaa leikkauksella tms. häviääkö se ajan mittaan? jos siitä ei ole haittaa, voiko se olla rinnassa, vai pitääkö se siis poistattaa ??? haluaisin pikaisen vastauksen! kiitos!

kysyjä
18.10.2013

Hyvä, että kysyt uudestaan sinua vaivaavista asioista! Olen lähettänyt kysymyksesi taas eteenpäin asiantuntijoillemme, joten toivotaan heiltä pikaista vastausta!

Terveisin nuorisotiedottaja Lena

Tässä tulee kätilö/seksuaalineuvoja Kristiinan vastaus:

Hei!!

Siis jos kyseessä on rintarauhanen, kuten arvelen, niin sitä ei tietenkään kuulu poistaa. Se on osa rintojasi ja kuuluu "normaaliin kalustoon".

Rintarauhasta tarvitaan esimerkiksi raskaus-ja imetysaikana maidonvalmistuksessa. Mutta koska asia näyttää sinua kuitenkin noin paljon mietityttävän, olisi varmaan hyvä käydä oman mielesi rauhoittamiseksi vaikka kouluterkkarilla tai sitten vaikkapa gynekologilla.

On vaikea sanoa 100% varmuudella mitään näkemättä sinua itse. Kuitenkaan en usko että sinulla on syytä huoleen :)

Hyvää syksyä,
Kristiina

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.