Hei

10.11.2022
Miksi nännit märkii toinen enemmän,,, punainen olen pitänyt laastaria Juups
Stinke

Nuorisotiedottaja Stinke Vastaa

11.11.2022

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kerroit että nännisi märkivät, toinen enemmän kuin toinen ja ilmeisesti ovat punaiset? Et kertonut milloin tämä on alkanut ja onko märkimistä edeltänyt jotakin erityistä? Ovatko nännit olleet ennen kuivat? Ovatko ne kutisseet? Onko sinulla käytössä jokin lääkitys? Joskus jotkin lääkityksistä saattavat aiheuttaa sivuoireena nännien märkimistä.

Kehottaisin sinua joka tapauksessa tilaamaan nyt terveyskeskuksesta ajan lääkärille. Miesten märkivät ja oireilevat nännit on aina syytä tutkia lähemmin. On toki mahdollista, että sinulle on tullut esimerkiksi haava tai haavauma, joka on päässyt hautumaan laastarin alla ja siihen on päässyt pöpöjä. Kuitenkin molempien nännien tulehdustila on syytä marssia lääkärille.

Ennen lääkärille pääsyä muista suihkutella nännejäsi haalealla vedellä. On tärkeää pitää ne puhtaana. Kuivaa ne huolellisesti töpöttämällä pehmeällä pyyhkeellä. Laastarin suosittelen jättämään pois, jotta märkivät nännit eivät haudu enempää. Mikäli nännit erittävät märkää siinä määrin, että eritettä tulee niin runsaasti että se sotkee sinun paitaasi, sitä suuremmalla syyllä kehotan varaamaan ajan lääkärille välittömästi. Mikäli muita yleisoireita (kuten kuume) ilmenee, voit aina soittaa myös päivystykseen.

Terveisin Stinke

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Epäilen sydänsairautta ja olen tuntenut myös oireita. Olen maininnut asiasta vanhemmilleni, mutta heitä ei oikein kiinnosta asia. Olen myös erittäin ujo ja koen etten uskaltaisi mennä terkkarille puhu...
Lue lisää

Hei
Olen tuntenut oireita erääseen sydänsairauteen ja olen kertonut van
Lue lisää

Pitääkö leikkaukseen menevällä olla hampaat kunnossa? Mitä tekemistä hampailla on vaikkapa jalkaleikkauksen kanssa?
Lue lisää

Olen ihmetellyt ihmisten puheita kaamosväsymyksestä tai kaamosmasennuksesta. Minusta tuntuu, että monikaan ei edes tiedä mitä se kaamos tarkoittaa. Sehän tarkoittaa, että aurinko ei nouse, vaan pysytt...
Lue lisää