Keskeytetty

10.11.2022
Mitä termillä keskeytetty yhdyntä tarkoitetaan. Onko se ehkäisykeino?
Stinke

Nuorisotiedottaja Stinke Vastaa

14.11.2022

Keskeytetyllä yhdynnällä tarkoitetaan menettelyä, jolloin mies vetää peniksen ulos emättimestä ennen kuin hän saa orgasmin, joka tavallisimmin ilmenee siemensyöksynä. Tällä tavoin voi yrittää ehkäistä raskautta, mutta keskeytetty yhdyntä ei silti ole ehkäisykeino. Keskeytetyn yhdynnän ehkäisyteho ei ole luotettava. Tämä johtuu siitä, että jo ennen varsinaista siemensyöksyä mies erittää nestettä, joka saattaa sisältää eläviä siittiöitä. Vaikka ns. touhutippojen siittiömäärä ei ole suuri, raskauden mahdollisuus on olemassa!

Keskeytetyssä yhdynnässä miehellä on myös paljon valtaa ja vastuuta siinä, että siittiöt eivät pääsisi siemennesteen muodossa munasolujen luo. Keskeytetty yhdyntä vaatii paljon luottamusta parin välillä siten, että nainen voi luottaa miehen todella vetävän peniksen ulos ennen kriittistä hetkeä. Miehen tulee myös tuntea itsensä sekä kehonsa niin hyvin, että hän osaa tunnistaa merkit, jolloin hänen on keskeytettävä yhdyntä. Tällainen tarkkaileminen ja kehon kontrolloiminen ei ole helppoa ja vahinkoja saattaa sattua. Suosittelen lämpimästi toisenlaista ehkäisykeinoa sillä keskeytetty yhdyntä ei sitä ole.

Lisäksi: keskeytetty yhdyntä ei suojaa lainkaan sukupuolitaudeilta!

Terv. Stinke

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Onko niin, että jos puristelee miehen palleja vähän ennen ja samalla kun hän laukeaa, niin spermaa tulee enemmän. Tapaan joskus puristella poikaystäväni palleja samalla kun hän panee mua takaapäin ja ...
Lue lisää

Onko mahdollista, että sekä tyttö että poika saisivat orgasmin samaan aikaan? Onko siinä kyse puhtaasta sattumasta, jos niin kävisi, vai voiko siihen itse vaikuttaa? Olisiko yhtäaikainen orgasmi vielä...
Lue lisää

Millä tavoilla seksiä voi harrastaa takaapäin asennossa?
Lue lisää

Haluaisin harrastaa seksiä jonkun vanhemman naisen kanssa mutta kun olen alaikäinen, en kehtaa kertoa siitä vanhemmilleni ja pystynkö sitä aivan itse hankkimaan.
Lue lisää