Keskeytetty

10.11.2022
Mitä termillä keskeytetty yhdyntä tarkoitetaan. Onko se ehkäisykeino?
Stinke

Nuorisotiedottaja Stinke Vastaa

14.11.2022

Keskeytetyllä yhdynnällä tarkoitetaan menettelyä, jolloin mies vetää peniksen ulos emättimestä ennen kuin hän saa orgasmin, joka tavallisimmin ilmenee siemensyöksynä. Tällä tavoin voi yrittää ehkäistä raskautta, mutta keskeytetty yhdyntä ei silti ole ehkäisykeino. Keskeytetyn yhdynnän ehkäisyteho ei ole luotettava. Tämä johtuu siitä, että jo ennen varsinaista siemensyöksyä mies erittää nestettä, joka saattaa sisältää eläviä siittiöitä. Vaikka ns. touhutippojen siittiömäärä ei ole suuri, raskauden mahdollisuus on olemassa!

Keskeytetyssä yhdynnässä miehellä on myös paljon valtaa ja vastuuta siinä, että siittiöt eivät pääsisi siemennesteen muodossa munasolujen luo. Keskeytetty yhdyntä vaatii paljon luottamusta parin välillä siten, että nainen voi luottaa miehen todella vetävän peniksen ulos ennen kriittistä hetkeä. Miehen tulee myös tuntea itsensä sekä kehonsa niin hyvin, että hän osaa tunnistaa merkit, jolloin hänen on keskeytettävä yhdyntä. Tällainen tarkkaileminen ja kehon kontrolloiminen ei ole helppoa ja vahinkoja saattaa sattua. Suosittelen lämpimästi toisenlaista ehkäisykeinoa sillä keskeytetty yhdyntä ei sitä ole.

Lisäksi: keskeytetty yhdyntä ei suojaa lainkaan sukupuolitaudeilta!

Terv. Stinke

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

voiko kumihanskaa käyttää kondoomina?
Lue lisää

Voiko itsetyydytyksessä käyttää kumihanskoja? Mitä kaikkea kumihanskat kädessä vois tehdä, haluaisin jotakin uutta itsetyydytykseen
Lue lisää

Moikka, onko teillä antaa vinkkejä miten voisin saada orgasmin ilman kosketusta? Haluisin saada orgasmin ilman mitään fyysistä kontaktia.
Lue lisää

Siis mikä on ikäraja seksin harrastamiseen täällä suomessa. Jos ikäraja on 14 tai jopa 16 niin mä en ymmärrä miten ihmiset sitä voi harrastaa siinä ijässä. Siis mä en ite oo ollu suhteessa ja en aijo ...
Lue lisää