Apua

04.05.2017
Hei missä ja miten urheilupsykologiksi voi opiskella ja kauan opiskelu kestää? syvällinen
Nuortenelama3

Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi Vastaa

12.05.2017

Hei!

Kiva, että olet lähtenyt selvittämään tulevaisuuden suunnitelmiasi jo hyvissä ajoin! Tavoite on kunnianhimoinen, mutta olet varmasti ahkera oppilas ja pystyt pääsemään tavoitteeseesi.

Löysin ainakin sellaisen tiedon, että Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa voisit opiskella liikuntapsykologiaa, josta löydät hieman tietoa täältä. Psykologiaan liittyvistä opinnoista voit lukea myös Helsingin, Tampereen, Turun ja Itä-Suomen yliopistojen sivuilta. Mikäli opiskelet täysipäiväisesti, kestävät psykologian opinnot noin 5,5 vuotta. Urheilupsykologin sertifikaatista voit lukea täältä. Vasemmalla olevan valikon kautta voit tutkia muun muassa erilaisia kriteereitä, jotka tulee täyttyä sertifikaatin saamiseksi.

Lisäksi opinto-ohjaalta voit kysyä tarkemmin neuvoja ja sitä, millaisia oppiaineita juuri sinun on hyvä valita esimerkiksi lukiossa jatko-opintoja ajatellen. Halutessasi voit olla jo aktiivinen etukäteen ja ottaa yhteyttä eri oppilaitoksiin ja kysyä heiltä tarkemmin sinua kiinnostavia asioita. He neuvovat sinua mielellään. Opintopolku -sivuston kautta löydät lisätietoa jatko-opinnoista noin yleisesti, mikäli haluat tutkia vielä eri vaihtoehtoja.

Onnea opintoihisi nyt ja jatkossa!
Iloisin kevätterveisin Maija, sosionomi/seksuaalineuvoja -Nuortenelämä.fi

Yhteistyökumppanimme Nuortenelämä.fi on vastannut tähän kysymykseen. Kysymys ja vastaus julkaistaan myös Nuortenelämä.fi –palvelun Kysyttävää-palstalla.

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Hei! Olen aika hiljainen ja ujo, mutta kuitenkin puhun ihmisille. Olen koulussa kuullut, että jotkut vihaavat minua vaikken ole tehnyt mitään. Olen kuullut eniten eräältä pojalta kun on puhunut kavere...
Lue lisää

Ovatko karjalan kieli ja karjalan murre kaksi eri asiaa?
Lue lisää

Kuinka suuri osuus Suomessa toimivista lääkäreistä on lääketieteen tohtoreita? Ja mikä on lääketieteen lisensiaattien ja lääketieteen kandidaattien osuus?
Lue lisää

Hei,

Olen suorittanut kaksoistutkinnon, ja olen nyt ammattikorkeakoulussa mutta ala ei kiinnosta minua ja tuntuu väärältä. Ongelma on vain se, että haluaisin opiskelemaan fysikaalisia tieteitä helsin...
Lue lisää