Fysikaaliset tieteet

01.06.2022
Hei,

Olen suorittanut kaksoistutkinnon, ja olen nyt ammattikorkeakoulussa mutta ala ei kiinnosta minua ja tuntuu väärältä. Ongelma on vain se, että haluaisin opiskelemaan fysikaalisia tieteitä helsingin yliopistoon, mutta olen vain kirjoittanut lyhyen matikan ja ymmärsin opintopolusta että pitää olla C pitkästä matikasta ja M fysiikasta että saa hakea sinne? Mutta en ole edes käynyt fysiikan tai pitkän matikan kursseja. Saako kirjoittaa ne ilman että on käynyt kurssit, vai onko pakko käydä kaikki fysiikan ja pitkän matikan kurssit ennen kun saa kirjoittaa? Onko se edes mahdollista enään? Help
DecibelAppSOME

En Decibel-expert Vastaa

03.06.2022

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Helsingin yliopiston fysikaalisten tieteiden hakuvaatimuksissa määritellään, että koulutukseen voi hakeutua kolmella eri tapaa;

  • Todistusvalinnalla
  • Valintakokeella
  • Suoravalinnalla (tiedekilpailussa menestymisen tai lukioyhteistyössä suoritettujen opintojen perusteella valitaan kaikki kriteerit täyttävät hakijat)

Jotta voi tulla valituksi todistusvalinnassa, tulisi vähimmäisvaatimuksena suomalaisista ylioppilaskokeista olla kirjoitettuna pitkä matematiikka vähintään arvosanalla C tai lyhyt matematiikka arvosanalla E, sekä fysiikan tai kemian ainereaali vähintään arvosanalla M. Pitkää matematiikkaa tai fysiikkaa ei siis ole pakko olla kirjoittanut, mikäli on suorittanut lyhyen matematiikan tai kemian ainereaalin vaadittavalla tasolla.

 (Jos ei ole hakukelpoinen todistusvalinnassa, voi hakea valintakoevalinnassa.)

Nämä tiedot ovat tältä vuodelta Opintopolusta, joten en ole 100 % varma ovatko valintakriteerit samat ensi keväälle. Asian voi halutessaan varmistaa Helsingin yliopiston hakupalveluista hakijapalvelut@helsinki.fi . 

Ylioppilastutkintoa voi täydentää sen valmistumisten jälkeen haluamillaan kokeilla. Matematiikan kirjoittamisen osalta on määrätty seuraavaa:  ”Kokelas saa tutkinnossa suorittaa matematiikan pitkään tai lyhyeen oppimäärään perustuvan kokeen riippumatta siitä, minkä oppimäärän mukaan hän on matematiikkaa lukiossa opiskellut.”

 Kannattaa olla yhteydessä suoraan Ylioppilastutkintolautakuntaan, jotta saat varmasti omaa tilannettasi vastaavan ajankohtaisen tiedon ja pääset edistämään omaa hakuprosessiasi. Lautakuntaan voi olla yhteydessä sähköpostitse lautakunta@ylioppilastutkinto.fi tai soittamalla 0295 338 231 (arkisin klo 13-15).

Toivottavasti näistä tiedoista olisi apua ja paljon tsemppiä opiskeluun!

Terveisin, Emma I Studentum.fi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Hei! Olen aika hiljainen ja ujo, mutta kuitenkin puhun ihmisille. Olen koulussa kuullut, että jotkut vihaavat minua vaikken ole tehnyt mitään. Olen kuullut eniten eräältä pojalta kun on puhunut kavere...
Lue lisää

Ovatko karjalan kieli ja karjalan murre kaksi eri asiaa?
Lue lisää

Kuinka suuri osuus Suomessa toimivista lääkäreistä on lääketieteen tohtoreita? Ja mikä on lääketieteen lisensiaattien ja lääketieteen kandidaattien osuus?
Lue lisää

Onko totta, että toisen henkilön peruskoulun päästötodistuksesta on mahdollista pyytää kopio? Kuulin kahden ihmisen puhuvan jotakin tähän viittaavaa. Minusta tuntuu oudolta, jos kuka tahansa pystyy ha...
Lue lisää