Koulu

22.11.2016
Hei! Vanempani haluaisi minun menevän lukioon mutta tuntuu siltä että minusta ei olisi siihen. Lukio olisi varmaan aika raskasta minulle kun olen muutenkin ihan surkea koulussa. En yhtään tiedä minne jatko opiskeluun minun kannattaisi mennä.

Studiehandledaren Siv-Britt Vastaa

Opinto-ohjaaja Pia Vastaa

08.12.2016

Hei.
Tutki ensin koulutuksia ja ammatteja. Niitä ei ole rajattomasti. Tee ammatinvalintatestejä (netistä löytyy). Keskustele oman oposi kanssa. Ja ehkä vanhemmatkin voisivat jossain vaiheessa tulla mukaan opon luo.
Jos löydät jotain sopivaa testien ja keskustelujen jälkeen – hae! Ja jos haluat ammattikoulutuksen ohella testata lukiota – valitse kaksoistutkinto.
Kysy itseltäsi miksi peruskoulussa ei mene tarpeeksi hyvin. Etkö panosta tarpeeksi paljon? Jos vastaus on kyllä niin tiedät itse mitä pitää tehdä.
Moni hakeutuu lukioon koska ei tiedä mikä suuntaus kiinnostaa. Jonkinlaiseksi miettimisajaksi. Ehkä se olisi sinullekin vaihtoehto? Mutta lukiovaihtoehto vaatii kyllä että olet valmis teoreettiseen koulutukseen ja ehkä kovaan työhön.

Valinta on sinun. Onnea matkalle!

Siv-Britt, Pia ja Peter

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Kuinka suuri osuus Suomessa toimivista lääkäreistä on lääketieteen tohtoreita? Ja mikä on lääketieteen lisensiaattien ja lääketieteen kandidaattien osuus?
Lue lisää

Hei,

Olen suorittanut kaksoistutkinnon, ja olen nyt ammattikorkeakoulussa mutta ala ei kiinnosta minua ja tuntuu väärältä. Ongelma on vain se, että haluaisin opiskelemaan fysikaalisia tieteitä helsin...
Lue lisää

Onko totta, että toisen henkilön peruskoulun päästötodistuksesta on mahdollista pyytää kopio? Kuulin kahden ihmisen puhuvan jotakin tähän viittaavaa. Minusta tuntuu oudolta, jos kuka tahansa pystyy ha...
Lue lisää

Millaista koulutusta vaaditaan Kelan etuuskäsittelijöiltä?
Lue lisää