Koulun vaihtaminen

13.08.2019
Hei! Olen nuori 16- vuotias lukiolainen, käyn lukion toista vuosiluokkaa. Minulla on sellainen ongelma, että haluaisin vaihtaa lukiota. En viihdy kyseisessä lukiossani ollenkaan sillä tämä on pieni koulu ja esimerkiksi täälä ei ole kaikkia valinnaistaineita joita haluaisin opiskella. Tiedän että lukion vaihto onnistuu, mutta ongelma on vanhemmissani. varsinkin äitini on todella eri mieltä siitä, että lähtisin pois. Hän haluaisi että vietän viimmeiset kaksi vuotta täälä jotta olen perhettä lähellä, ja tottakai minäkin haluan olla lähellä perhettä, mutta en vaan yksinkertaisesti halua olla täälä lukiossa. Miten mun kannattaisi keskustella tästä vanhempien kanssa? Onko ihan turha edes yrittäää puhua tästä? mitä teen?
13.08.2019

Moi!

Kiitos viestistäsi :)
Muutama kysymys tuli saman tie mieleen,
Onko sinulla jo tiedossa mihin lukioon haluaisit vaihtaa?

Oletko kertonut sinun äidille miksi haluat vaihtaa lukiota?

Ajattelin vaan että voisit esim. jutella ensin nykyisen lukiosi opinto-ohjaajan kanssa, saada pikkasen enemmän tietoa mikä lukio tai esim. ammattikoulu olisi sopiva sinulle. Sitten kun tiedät mihin koulun haluat mennä niin voit taas ottaa se puheeksi sinun äidin kanssa. :)  
 
Toivottavasti tämä vähän auttoi. 
Jos sinulla on lisää kysymyksiä niin otan mielellään ne vastaan.

Terveisin,
Sammen

 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Hei! Olen aika hiljainen ja ujo, mutta kuitenkin puhun ihmisille. Olen koulussa kuullut, että jotkut vihaavat minua vaikken ole tehnyt mitään. Olen kuullut eniten eräältä pojalta kun on puhunut kavere...
Lue lisää

Ovatko karjalan kieli ja karjalan murre kaksi eri asiaa?
Lue lisää

Kuinka suuri osuus Suomessa toimivista lääkäreistä on lääketieteen tohtoreita? Ja mikä on lääketieteen lisensiaattien ja lääketieteen kandidaattien osuus?
Lue lisää

Hei,

Olen suorittanut kaksoistutkinnon, ja olen nyt ammattikorkeakoulussa mutta ala ei kiinnosta minua ja tuntuu väärältä. Ongelma on vain se, että haluaisin opiskelemaan fysikaalisia tieteitä helsin...
Lue lisää