Poliisiks

27.05.2016
Hej.Minä ja mun yksi kaveri oltiin meinattu poliiseiks mutta pari viikkoa sitten me jäätiin kiini kaljan hankkimisesta kun vartijat huomasi ja soitti poliiseille mutta meillä ei ollut hallussa pitoa vielä kun poliisit saapui paikalle ja poliisit teki siitä lasten suojelu ilmotuksen ja onko vielä mahdollisuutta päästä poliisiksi ja tuleeko tollaisesta rikos rekisteri? Poliisiks
Polis Johanna W

Poliisikonstaapeli Johanna Vastaa

09.06.2016

Hei!

Rikosrekisteriin tulee merkintä, jos olet saanut vankeustuomion. Eli, tavallisesta näpistysrikoksesta ei tule merkintää rikosrekisteriin.

Poliisilla on käytössä tietojärjestelmä, johon kirjataan mm. tietoja tapahtuneista rikoksista. Partio, joka on käynyt tapahtumapaikalla silloin kun olet kaverin kanssa jäänyt kiinni kaljanäpistyksestä ja jos rikos silloin on todettu tapahtuneeksi, on luultavasti kirjoittanut asiasta rikosilmoituksen tai antanut teille jo paikalla sakon. Lastensuojeluilmoitus tehdään aina jos on alaikäinen rikoksentekijä tai on ollut sellainen tapahtuma, joka voi muuten vaikuttaa lapsen hyvinvointiin.

Henkilöltä, joka hakee Poliisiammattikorkeakouluun, vaaditaan rehellisyyttä ja luotettavuutta. Suojelupoliisi tekee valintavaiheen yhteydessä turvallisuusselvityksen joka hakijalta. Hakukelpoisuuteen vaikuttaa mm. vanhat näpistysrikokset tai päihtymyspidätykset, vaikka tällaisia tietoja ei näy rikosrekisterissä.

konstaapeli Johanna Westerlund

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.