nuoleminen

11.07.2021
Kysyisin suuseksistä seksuaaliterveyden näkökulmasta. Haluaisin nuolla tyttöystäväni alapäätä. Voinko nuolla vuorotellen pillua ja pyllyä? Kysyn siksi, ettei pyllystä menisi kielen mukana haitallisia bakteereita pilluun. Haluaisin nuolla niin syvältä pillun sisältä kuin kieleni vain yltää, ja etenkin klitorista.
DecibelAppSOME

En Decibel-expert Vastaa

26.07.2021

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Suuseksi on yksi seksi tapa muiden seksitapojen joukossa, ja sopii hyvin seksi tavaksi, jos molemmat henkilöt ovat tähän halukkaita. Suuseksi on monen mielestä mieluista, mutta ei kaikkien makuun. Suuseksiä voi toteuttaa niin, että emättimen suuaukkoa, emättimen suuaukkoa ympäröivää aluetta tai emättimen sisältä hyväillään esim. kielen avulla tai suutelemalla alueita eri tavoin. Kielen voi myös työntää sisään emättimeen, ja etenkin klitoris on yleensä herkkä kosketukselle. Jotkut ihmiset pitävät myös siitä, että peräaukkoa hyväillään suulla, mutta peräaukon nuolemisen jälkeen ei tule nuolla emättimen suuaukkoa tai vulvaa (....). koska peräaukossa olevat bakteerit voivat aiheuttaa tulehduksen emättimeen. 

Ennen suuseksin harrastamista on tärkeä muistaa puhdistaa/pestä hyväiltävät alueet (kuten emätin ja penis) vedellä. Suuseksin harrastuksen yhteydessä voi halutessaan käyttää kondomia tai suuseksisuojaa, etenkin jos eritteiden johtuminen suuhun häiritsee suuseksin antajan/suuseksin vastaanottajan nautintoa. Suuseksisuojat sekä kondoomit ehkäisevät myös seksitauteja, joiden riski on aina olemassa suuseksin/seksin harrastamisen yhteydessä. Seksitaudit ovat usein oireettomia, ja henkilöllä voi olla seksitauti vaikka oireita ei ole. Suomen tavallisin seksitauti on klamydia. 

Suuseksiin tarkoitetun suuseksisuojan voi ostaa esim. apteekista, mutta myös askarrella itse kondomista leikkaamalla kondomin kärjen pois ja avaamalla kondomin auki sivusta.

Suuseksiä on turvallista harrastaa, kun huomio yllämainitut asiat, mutta suuseksiä ei tule harrastaa, jos suussa, nielussa, genitaaleissa tai peräaukon alueella on haavaumia tai ärsytystä limakalvolla tai iholla. Tulehdukset ja haavaumat lisäävät myös seksitautien riskiä. 

 

 Hyvää kesän jatkoa!

 

/Annika 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Parhaan kaverini tyttöystävä on lähettänyt minulle muutaman alastonkuvan itsestään ja kaverini ei sitä tiedä. Aluksi olin mielissäni kun hän lähetti kuvan mutta muutaman kuvan jälkeen en enää ole. Pit...
Lue lisää

Olin naapurissa lapsenvahtina. Kun pikkupoika oli nukahtanut löysin netistä erikoisen videon. Siinä mies ja nainen pussailivat. Mies otti naiselta tissiliivit pois ja alkoi puristella tissejä. Sitten ...
Lue lisää

Heissan! Olen 16-vuotias tyttö, ja haluaisin tietää miltä orgasmin oikein pitäisi tuntua. En ollut kokeillut itsetyydytystä kuin vasta viime viikolla. En ole tuntenut siihen mitään halua. Yhtenä iltan...
Lue lisää

Minkä takia naisen klitoris on niin herkkä ja mikä tarkoitus sillä on naisen sukupuolielimessä?
Lue lisää