Opiskelu kiinteistönvälittäjäksi?

17.10.2013
Miten voin opiskella kiinteistönvälittäjäksi lukion jälkeen? Olen lukenut netistä että siihen ei suoranaista opintoa ole mutta jotkut opiskelevat ensin liiketalouden perustutkinnon ja sen jälkeen kiinteistövälitysalan ammattitutkinnon. Olisiko nuo tarpeelliset opiskella jos haluaa kiinteistönvälittäjäksi? Luin myös että siihen voi opiskella työn ohella, mutta olen kuintenkin nuori enkä halua heti työelämään.

Haluan tietää
18.10.2013

Hei!

Olen lähettänyt kysymyksesi eteenpäin opinto-ohjaajillemme, vastaus on siis tulossa!

Terveisin nuorisotiedottaja Lena

Hei!

Kiva, että olet löytänyt jonkun alan, joka kiinnostaa sinua. Tavallaan vastasit jo itse omaan kysymykseesi, mainitsemasi koulutukset ovat hyvä väylä kiinteistövälittäjän ammattia varten. Kiinteistövälittäjän ammattia varten ei kuitenkaan vaadita tiettyä koulutustaustaa (paitsi tietenkin LKV-tutkinto). Myyntineuvottelijana voi työskennellä ilman kokemusta tai koulutusta – tietenkin myyntikokemus on kyseisessä hommassa eduksi. Työn kuva lähes sama.

Kiinteistövälittäjä-nimikkeen saa siis suorittamalla LKV tutkinnon. Näitä kokeita järjestää mm. Keskuskauppakamari. Vuonna 2013 osallistumismaksut ovat LKV-kokeeseen 225 €. LKV- koe suoritetaan kirjallisesti koetilaisuudessa, jossa saa olla mukana lakikirjoja tai muuta säädösaineistoa.

Eräänlaisen kiinteistövälittäjän ammattiin valmistavan koulutuksen voi käydä Markkinointi-instituutissa. Koulutus on maksullinen ja vuoden mittainen ja valmistelee samalla LKV-tutkintoa varten. Lue lisää koulutuksesta: http://www.markinst.fi/koulutus/sivut/tuotesivu.aspx?tid=92&t=kiinteistonvalittajan_koulutusohjelma.

Ruotsissa järjestetään korkeakoulupohjaisia koulutusohjelmia kiinteistövälittäjän ammattia varten (ruotsiksi). Lue lisää: http://www.studentum.se/Fastighetsmaeklarutbildningen_44507.htm.

Opinto-ohjaajamme lähettivät kysymyksesi eteenpäin myös kiinteistövälittäjänä toimivalle henkilölle, jolla on rakennusalan koulutustausta. Tässä hänen ajatuksiaan:

”En usko, että kiinteistönvälittäjäksi on oikotietä, vaan yleensä ammattiin haluavat työskentelevät ensin jonkin aikaa myyntineuvottelijana kiinteistönvälitysfirmassa, jonka jälkeen yritys lähettää työntekijän koulutukseen ja LKV-kokeeseen. Jos siis yritys katsoo kyseisen henkilön olevan sopiva kiinteistövälittäjäksi. Mielestäni, ja tiedän pomoni olevan samaa mieltä kanssani, hyväksi kiinteistönvälittäjäksi ei tulla lukemalla ja kouluttautumalla, vaan välittäjäksi tullaan kun ymmärretään alaa.

Koulutustaustallasi ei kyllä ole suurempaa merkitystä. En voi sanoa, että minulla olisi ollut minkäänlaista hyötyä rakennustekniiikan opinnoistani. Vaikka en tietenkään voi puhua liiketalouden puolesta. Hyvä esimerkki kiinteistönvälittäjien erilaisista koulutustaustoista on meidän yrityksemme – meillä kiinteistönvälittäjinä työskentelee kolme kokkia, sähkömies ja yksi ainoastaan lukiopohjan omaava henkilö. Joten lyhykäisyydessään: kiinteistönvälittäjäksi haluavalla tulee olla mielenkiinto alaa kohti, ripaus maalaisjärkeä ja paljon sisua.”

Toivottavasti sait tästä hieman lisätietoa urapolkujen mietintään. Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin nuorisotiedottaja Lena ja opinto-ohjaajat Siv-Britt ja Pia

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Onko esimerkiksi lääkiksen pääsykokeissa millaista materiaalia kun meillä on lukiossa käytössä MAOL-digitaulukot jossa on kaikki fysiikan matikan ja kemian erilaisia kaavoja ja lasku juttuja eikä niit...
Lue lisää

Saako psykologian YO kokeessa varsinkin esseessä luetella asioita luettelomaisesti/ ranskalaisiin viivoin jos siihen on tarve? Toki esseessä pitää olla tekstiä mutta jos on tarve johonkin väliin niin ...
Lue lisää

Olen 17 vuotias ja kirjoitan keväällä, mutta ei ole motivaatiota opiskella edes koeviikkoihin. Tiedän kokeen olevan, mutta joka kerta kun olen aloittamassa lukemisen niin en yhtäkkiä jaksakkaan tai ei...
Lue lisää

Mikä on metatieto?
Lue lisää