Koulu

22.11.2016
Hei! Vanempani haluaisi minun menevän lukioon mutta tuntuu siltä että minusta ei olisi siihen. Lukio olisi varmaan aika raskasta minulle kun olen muutenkin ihan surkea koulussa. En yhtään tiedä minne jatko opiskeluun minun kannattaisi mennä.

Studiehandledaren Siv-Britt Vastaa

Opinto-ohjaaja Pia Vastaa

08.12.2016

Hei.
Tutki ensin koulutuksia ja ammatteja. Niitä ei ole rajattomasti. Tee ammatinvalintatestejä (netistä löytyy). Keskustele oman oposi kanssa. Ja ehkä vanhemmatkin voisivat jossain vaiheessa tulla mukaan opon luo.
Jos löydät jotain sopivaa testien ja keskustelujen jälkeen – hae! Ja jos haluat ammattikoulutuksen ohella testata lukiota – valitse kaksoistutkinto.
Kysy itseltäsi miksi peruskoulussa ei mene tarpeeksi hyvin. Etkö panosta tarpeeksi paljon? Jos vastaus on kyllä niin tiedät itse mitä pitää tehdä.
Moni hakeutuu lukioon koska ei tiedä mikä suuntaus kiinnostaa. Jonkinlaiseksi miettimisajaksi. Ehkä se olisi sinullekin vaihtoehto? Mutta lukiovaihtoehto vaatii kyllä että olet valmis teoreettiseen koulutukseen ja ehkä kovaan työhön.

Valinta on sinun. Onnea matkalle!

Siv-Britt, Pia ja Peter

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Onko esimerkiksi lääkiksen pääsykokeissa millaista materiaalia kun meillä on lukiossa käytössä MAOL-digitaulukot jossa on kaikki fysiikan matikan ja kemian erilaisia kaavoja ja lasku juttuja eikä niit...
Lue lisää

Saako psykologian YO kokeessa varsinkin esseessä luetella asioita luettelomaisesti/ ranskalaisiin viivoin jos siihen on tarve? Toki esseessä pitää olla tekstiä mutta jos on tarve johonkin väliin niin ...
Lue lisää

Olen 17 vuotias ja kirjoitan keväällä, mutta ei ole motivaatiota opiskella edes koeviikkoihin. Tiedän kokeen olevan, mutta joka kerta kun olen aloittamassa lukemisen niin en yhtäkkiä jaksakkaan tai ei...
Lue lisää

Mikä on metatieto?
Lue lisää