klitoris

14.11.2020
Muuttuuko tyttöjen klitoris kuinka paljon murrosiän aikana? Jos verrataan vaikka siihen, kuinka penis kasvaa ja esinahka irtoaa terskasta? Kehittyykö se samaan aikaan kuin emätin? Onko klitoris jossakin vaiheessa yhtä tuntoherkkä kuin poikien terska heti sen jälkeen, kun esinahka on lähtenyt siitä irti? Kostuuko klitoris tytön kiihottumisen aikana?
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

Nuorisotiedottaja Piia Vastaa

19.11.2020

Hei,

Kyllä, aivan kuten kirjoitit, tyttöjen alapää kehittyy murrosiässä. Klitoris ja sisemmät häpyhuulet kasvavat, jonka vuoksi ulommat häpyhuulet menevät enemmän sivuille.

Kysyit, onko klitoris jossain vaiheessa yhtä herkkä kuin poikien terska – voin todeta, että klitoriksessa on kaksinkertaisesti hermoja terskaan verrattuna, joten klitoris on alunalkaen tuplasti herkempi kuin terska. Tämän vuoksi on oltava erityisen hellä hyväillessä tytön alapäätä.

Siinä vaiheessa, kun tytön murrosikä alkaa, hänen vartalonsa alkaa reagoimaan kiihottumiseen – alapää kostuu, kun hän on seksuaalisesti kiihottunut. Kosteus tulee emättimen rauhasista, eikä niinkään klitoriksesta.

Terveisin, Tessi

 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Hei. olen 19v nainen. Sain ensimmäisen orgasmin vasta. Ongelmani on se että mulla valuu pissaa kun saan orgasmin. Mistä tämä johtuu?
Lue lisää

Olen tapaillut erästä naista noin 7 viikkoa. Vaihtaessamme asentoa yhdynnän aikana, tulee häneltä melko usein ns. pillupieruja. Mistä ne oikein johtuvat? Minua ne joka tapauksessa kiihottavat, ja saav...
Lue lisää

Hei! Onko normaalia että sormetuksen jälkeen kirvelee? Oon neitsyt, että hankaisko sormet jotenki ikävästi immenkalvoo? Tuntuu myös että alapää on tosi kuiva. (kostuu kyllä kiihottuessa), oon laittanu...
Lue lisää

Hei. Valuuko sperma pois naisen pimpistä yhdynnän jälkeen, jos ei käytetä kondomia? Jos nainen nousee ylös sängystä yhdynnän jälkeen, ja pukeutuu, valuuko se sperma pikkuhousuihin? Voiko runsas siemen...
Lue lisää