Moi

24.07.2018
Onko normaalia kun on ehkäisykapseli kädessä että menkkoja tulee monet peräkkäin vai pitääkö niistä huolestua kun kaikilla kerroilla on kestänyt yli 4 päivää? Kmp
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

27.07.2018

Hei Kmp ja kiitos viestistäsi!

Pohdit, onko normaalia, että menkkoja tulee monet peräkkäin, kun on ehkäisykapseli kädessä. Mietit, pitääkö huolestua, kun kaikilla kerroilla menkat ovat kestäneet yli 4 päivää.

Ehkäisykapselin aikana menkat voivat tulla säännöllisesti, epäsäännöllisesti tai jäädä pois kokonaan – Tällaisesta ei siis tarvitse huolestua. Menkat voivat kestää kerralla yli 4 päivää. Tavallinen ehkäisykapselin aiheuttama sivuvaikutus on erilaiset vuotohäiriöt, jotka voivat jatkua pitkään. Tämä johtuu siitä, että kapseli ei sisällä mitään sellaisia aineita, mitkä säätelisivät kuukautiskiertoa. Vuotohäiriöt kuitenkin yleensä vähenevät ajan myötä ja usein menkat jäävät pois kokonaan ehkäisykapselin käytön ajaksi.

Jos asia huolestuttaa sinua ja tahdot saada terveydenhuollon ammattilaisen näkemyksen asiaan, voit varata ajan paikkakuntasi terveysasemalle, kouluaikana opiskelijaterveydenhuoltoon tai jos olet työssäkäyvä, niin työterveyshuoltoon.

Vastauksessa hyödynnetyt lähteet, joista voit myös lukea lisätietoa ehkäisykapselista ja kuukautisista:
-Pohjanmaan nuorisoportaali Decibel.fi: https://www.decibel.fi/tietoa/rakkaus-ja-seksi/seksi/ehkaisyvalineet/ehkaisykapseli
-Väestöliiton nuorten sivut: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisymenetelmat/ehkaisykapseli/

Mukavaa viikonloppua! :)

Kesäterkuin, Riina – Nuortenelämä.fi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.