epävarma

31.12.2012
joo olen vasta 14v mutta kun olen yhdessä 17v pojan kans mutta ikä rajaa on niinku 2v,2kk ja 2 päivää. mut tahtoisin vain kysyy kun se on tulossa meille kesällä ja tahtoisin tietää jos me tehtäisiin seksiä niin onko se sitten laitonta? jos kumipikaan ei pakottais mihinkään ja kumpikin tahtois?

likka ny vaan
18.10.2013

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Suojaikärajalla (16 v.) pyritään suojelemaan nuoria henkilöitä seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Jos te haluatte olla yhdynnässä toistenne kanssa -molempien omasta tahdosta -se ei ole laitonta. Teidän molempien kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, jos oikeasti olette sekä henkisesti että fyysisesti valmiita siihen. Seksin ei pidä olla mitään suorittamista, sen pitää lähteä kahden ihmisen positiivisista tunteista toisiaan kohtaan. Jos jokin asia epäilyttää tai pelottaa, yhdyntään ei pidä ryhtyä. On esim. erittäin tärkeää, että kumppaninsa kanssa voi jutella raskauden ja sukupuolitautien ehkäisystä, niin ettei tule mitään ikäviä yllätyksiä.
En kysymyksesi perusteella osaa sanoa, kuinka hyvin tunnette toisenne –mutta vaikuttaa siltä että ette näe kovin usein…?!? Ei siis kannata kiirehtiä, tutustukaa toisiinne ensin rauhassa suutelemalla ja hyväilemällä toisianne. Sitten kun luotatte toisiinne täysin, ette ole epävarmoja mistään yhdyntään liittyvästä ja voitte puhua kaikesta, suhteella on hyvä perusta onnistuneelle seksille. Ja jos poikaystäväsi välittää sinusta aidosti, hän malttaa kyllä odottaa –sama juttu toisin päin.

Terveisin nuorisotiedottajat Jenny ja Liselott

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Voiko tyttö laittaa kondomin suulla peniksen päälle? Se olisi superkuumaa.
Lue lisää

Mietin ku mul on ihastus... ja se vaikuttaa siltä et seki ois vähä ihastunu muhun mut oon niin epävarma...
Lue lisää

Moi, millainen on hyväpyllyinen nainen?
Lue lisää

Eli joo yks tyttö haluis ol munkaa yhes, ja kyl mäki mut tuntuu siltä ku en olis valmis siihen. Nii mitä pitäis tehä.
Lue lisää