karezza

08.07.2020
Mitä se karezza oikein tarkoittaa? Millaista seksiä se on?
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

Nuorisotiedottaja Piia Vastaa

14.07.2020

Hei!

Termillä karezza tarkoitetaan seksin harrastamista tai yhdyntää ilman orgasmia. Karezzan idea on, että orgasmin sijasta keskitytään koskettamiseen, yhteyteen ja intiimiyteen. Siinä on yksinkertaisesti kyse epäitsekkäämmästä tavasta rakastaa, koska tarkoituksena ei ole, että joku osallisista saisi orgasmin.

Monissa tapauksissa seksi tai yhdyntä etenee aika nopeasti ja sen ainoa tarkoitus on, että toinen (yleensä mies) saa orgasmin. Tämän tapahduttua tarkoittaa se, että yhdyntä on ohi. Karezzassa keskitytään sen sijaan toimimaan hitaasti sekä löytämään ja nauttimaan erilaisia kosketuksen sekä läheisyyden muotoja, joita seksillä voi saada - mutta ilman, että orgasmi keskeyttää sitä. Osapuolten välinen kommunikointi on erittäin tärkeä osa yhdyntää ennen, jälkeen – sekä sen aikana.

Jokainen voi itse päättää, kuinka pitkälle sen vie. Joillekki se tarkoittaa, että yhdyntä yksinkertaisesti kestää pitempään, koska nautinto keskeytetään ennen orgasmia - kun taas toisille se tarkoittaa, että vältetään orgasmin saamista kokonaan.

 

Terveisin,

Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.