Kesätöitä

31.12.2012
Onko 13 vuotiaalla mahdollisuus päästä kesätöihin?Ymmärrän että yleensä kesätöihin otetaan 15-16 vuotiaita,mutta haluaisin itse kesätyön.Olen innokas,ja otan asian vakavasti.

Kesätöitätarvitseva
18.10.2013

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lain mukaan alle 14-vuotiaat saavat vain tilapäisesti tehdä työtä esiintyjänä tai avustajana kulttuuritapahtumissa, taiteellisissa tai muissa vastaavissa tapahtumissa. Voit esim. olla mukana kesäteatterissa, mutta jos saat palkkaa, sinulla on oltava poikkeuslupa, jota työnantajan on haettava.
On tärkeää, ettei työ häiritse koulunkäyntiä tai vaikuta terveyteesi tai kehitykseesi. Sinulla on myös oltava vanhempiesi hyväksyntä.
Jos täytät vielä tänä vuonna 14-vuotta, saat tehdä kevyttä työtä. Laitan tähän alle linkin, niin pääset lukemaan lisää siitä mitä kevyellä työllä tarkoitetaan. Muuten sinun on maltettava odottaa vielä kunnes olet 14. Laki on nuoren turvana työelämässä. Sen tarkoitus on mahdollistaa nuorelle tarpeellinen lepo- ja vapaa-aika. Vakinaiseen työsuhteeseen voi päästä kun on 15-vuotta ja innokkuus -se on työnhaussa vain plussaa!

Terveisin nuorisotiedottaja Jenny

Decibel>Nuori työntekijä

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Moi! Haluaisin opiskella sairaanhoitajaksi lukion jälkeen, mutta toistuvat uutiset hoitajien seksuaalisesta häirinnästä tuntuvat ahdistaville. Tiedän myös, että työmäärä on valtava, koska hoitajia on ...
Lue lisää

En saanut vastausta siihen tärkeimpään asiaan, että voiko työmatkat vähentää verotuksessa siltä ajalta jolloin on saanut liikkuvuusavustusta. Olisiko tuohon nyt mitenkään mahdollista saada vastaus? Ty...
Lue lisää

Minulla olisi kysymyksiä liikkuvuusavustuksesta. En tiedä olenko laiska, ilkeä vai sekä että, kun vaivaan teitä tällä asialla, enkä ole yrittänyt saada tähän selvyyttä muualta. Tiedän, että minulla on...
Lue lisää

Heippa! Mulla on nyt varmaan aika laaja kysymys mutta haluun kummiskin alkaa jotain suuunittelemaan tämän haaveen eteen, aloitta jostain.

Mulla on ollu jo pari vuotta sellanen haave avata oma baari, ...
Lue lisää