Mikä on?

31.12.2012
Olen 13 v tyttö ja mielialani on ollut jo kuukausia tosi alakuloinen. Siihen on joitain syitä mitä en ehkä itsekään tiedä, mutta alakuloisuuteni johti siihen, että ahdistun kokoajan vain enemmän ja enemmän jo niin paljon että viiltelin itseäni ja ajatuksissanikin pyörii vaikka mitä. Noin yli kuukausi sitten olin yötä kummini luona, he halusivat tietää mikä minulla on, kun näkivät käteni. He yrittivät keksiä mitä vain, että saisivat minut puhumaan, he yrittivät vaikka minkälaisilla peleillä jne. Mutta kun en suostunut puhumaan, niin he ottivat kovemmat konstit. Ensin kummini ja serkkuni ahdistivat minut nurkkaan ja sanoivat, että en pääse pois ennenkuin puhun. Pääsin siitä kumminkin pois ja lähdin muualle talossa missä olisi rauhallisempaa. Vähän ajan kuluttua tuli kummini mies ja kyseli ja tenttasi myös. Olin aivan paniikissa noin tunnin ja kaikki oli päässäni sekaisin. Paikalla oli myös kummini miehen kaveri joka tuli kokoajan vain lähemmäs minua kosketteli muistaakseni rintojani ja tuijotteli niitä. Kaikki aikuiset olivat jonkin verran päihtyneitä. Kummilleni ja hänen miehelleen tuli jotain riitaa ja kummini hävisi joko ulos tai nukkumaan. Olin edelleen todella ahdistunut ja paniikissa, eikä serkkuanikaan tai kummin miehen kaveriakaan näkynyt. Sitten jotenkin yht äkkiä pökerryin lattialle ja kun siitä tulin jotenkin niinkuin tajuihini niin kummini mies oli minun päälläni en tiedän oliko minulla housuja jalassa mutta hänen kätensä oli paitani alla ja hän puristeli samalla rintojani tai jotain samalla kun oli päälläni ja teki jotain mutta en tiedä varmaksi, että mitä hän teki koska siitä muistikuvani katkeaa enkä tiedä mitä hän on tehnyt ihan niinkuin olisin mennyt uudelleen tajuttomaksi tai jotain. Seuraava mielikuvani on, että makaan heidän sohvallaan, kun serkkuni herätteli minua ja kysyi olinko kunnossa sen jälkeen minulla on ollut aika outo olo. Aluksi kuukautiseni tulivat kerran sen jälkeen normaalisti, mutta nyt ne on jo viikkoja myöhässä. Minulla on välillä pahoinvointia alamahaani nipistelee välillä ja alavatsassa on muutenkin outo tunne, rintani ovat herkemmät kuin aikaisemmin ja muutenkin on outo olo ja tuntuu että pissalla täytyy käydä paljon useammin kuin yleensä, ja olen paljon väsyneempi kuin ennen. Olisiko mahdollista että olen raskaana ja tämä kummin mies on käyttänyt minua jotenkin hyväksi, vaikka ei hän varmaan pahaa tarkoittanut. Mutta mitä minun kannattaisi tehdä en uskalla puhua kenellekkään tai kertoa totuutta? Mutta tämä tapaus vaan pahentaa henkistä oloani. Mitä teen?
18.10.2013

Hei ja kiitos kun kirjoitit meille!

Kummisi mies on käyttänyt sinua seksuaalisesti hyväksensä, ja se on rikos. Alkoholin käyttämisen taakse ei voi piiloutua. Kummisi mies on aikuinen ihminen, joka on tiennyt mitä tekee. Seksuaaliseksi hyväksikäytöksi lasketaan lapsen (alle 16-vuotiaat lasketaan lapsiksi) ruumiillista koskemattomuutta loukkaavaa tekoa, esim. sukupuolielinten koskettelua.
Nyt neuvomme sinua puhumaan tästä asiasta jollekin aikuiselle. Jos et halua puhua omille vanhemmillesi, mitä kyllä suosittelisimme, voit ottaa yhteyttä vaikka kouluterveydenhoitajaan tai koulukuraattoriin –henkilö voi olla ihan kuka vain kehen voit luottaa. Kouluterveydenhoitaja ja -kuraattoori ovat alansa ammattilaisia, ja tietävät miten voivat auttaa sinua. Tämä on vakava asia, eikö sinun ole hyvä miettiä sitä yksiksesi. Kaikkein paras olisi jos juttelisit omien vanhempiesi kanssa, koska he tukevat sinua varmasti, ja auttavat sinua käymään läpi tämän asian. Olet heidän rakas lapsensa –ihan sama mitä on tapahtunut tai mitä tapahtuu, joten he haluavat varmasti olla tukenasi. Ymmärrämme, että tällainen tapahtuma voi herättää pelkoa, häpeä ja syyllisyyden tunnetta, mutta SINÄ ET OLE TEHNYT MITÄÄN VÄÄRÄÄ, etkä ole mitenkään syyllinen tapahtumaan, vaan se aikuinen, joka on sinun seksuaalista koskemattomuuttasi loukannut!
Epäilet, että voit olla raskaana, joten voit ostaa apteekista/kaupasta raskaustestin ja tehdä sen kotona. Testi kannattaa tehdä mahdollisimman pian, -mitä aikaisemmin raskaus todetaan, sitä kauemmin ehtii miettiä (esim. kouluterveydenhoitajan kanssa) ratkaisua. Sinun olisi myös hyvä käydä gynekologisessa tutkimuksessa. On siis tärkeää, että kerrot jollekin aikuiselle tästä asiasta, ja tietenkin myös siitä, miten voit ennen tapahtumaa. Voit vaikka tulostaa tänne lähettämäsi kysymyksen, ja näyttää sitä henkilölle, jonka kanssa päätät jutella, jos sanojen löytäminen tuntuu vaikealta –on ihan inhimillistä, että tuon illan tapahtumia on vaikea käsitellä ja muistella, mutta on tärkeää, että teet sen, jotta alat voimaan paremmin.

Lupaathan, että juttelet jonkun kanssa! Muista myös, että voit aina kirjoittaa meille uudestaan!

Voimahalauksin: Jenny ja Liselott (nuorisotiedottajat)

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

En haluaisi olla hetero nainen. Olen pettynyt miehiin ja luottamus on täysin poissa. Olisin halunnut olla aseksuaalinen ja aromanttinen mutta se ei ole mahdollista.
Lue lisää

mä runkkaan ja runkkaan mutta ei tuu erektiota (mitä vittua). AUTTAKAA
Lue lisää

Minua kiinnostaisi opiskella seksuaalineuvojaksi. Siinä mietityttää asiakkaiden käyttämät sanat sukuelimistä ja seksistä puhuttaessa. Seksuaalineuvojanhan olisi käsittääkseni käytettävä samoja sanoja ...
Lue lisää

Kuinka paljon pyllyreiän avautumiseen kuuluu käyttää aikaa, ennen kuin voidaan edetä anaaliyhdyntään asti? En ole vielä päässyt kokemaan anaaliseksiä, mutta kovasti sitä odotan ja tahdon. Esileikin ed...
Lue lisää