Patti esinahan alla

15.12.2021
Hei,
Olen 13 vuotias poika, ja olen jo n. puolen vuoden ajan huomannut että esinahan alla terskan rajalla on pieni alle cm patti. En pysty kunnolla myöskään vetämään esinahkaa taakse, koska se on liimautunut kiinni terskaan jollain haisevalla aineella. Mistä on kyse? Nappi
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

20.12.2021

Moi Nappi! 

Kiitos kysymyksestäsi. Haiseva aine voi olla esinahkatalia. Murrosiässä hormonien vaikutuksesta keho alkaa tuottaa tällaisia uudenlaisia eritteitä. 

Alapään hygieniasta voi pitää huolta siten, että pesee sen päivittäin vedellä. Se ehkäisee tulehdusten ja epämiellyttävien hajujen syntymistä. Esinahkatalin saa yleensä pestyä pelkällä vedellä pois. Jos esinahka ei liiku helposti, niin sen alta ei tarvitse pestä sen enempää kuin pystyy.  

Voit käydä terveydenhuollossa tutkituttamassa, mistä kuvailemassasi patissa on kyse. Jos et saa mahdollista esinahkatalia pestyä pois, saat siinäkin tapauksessa neuvontaa terveydenhuollossa. Huolesi varmasti helpottuu, kun saat selvyyden, onko kaikki kunnossa.  

Lue Hyvä kysymys –palvelun sivulta ohjeet, kuinka varata aika terveysasemalle. Voit myös jutella asiasta vanhempasi kanssa, jos haluat, jolloin hän voi auttaa ajan varaamisessa. 

Yksi vaihtoehto on käydä juttelemassa asiasta kouluterkkarin kanssa. Hänkin osaa auttaa. Tarvittaessa hän ohjaa sinut eteenpäin sopivalle ammattilaiselle. 

 

Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi 

1 Kommentit

  • Nappi 20/12/2021 10:13pm (5 kuukautta sitten)

    Hei! Kiitos vastauksestasi. kyseinen patti olikin tuota smegmaa, jonka sain irroteltua esinahkaa venyttelemällä suihkussa.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Pippelistä esinahkan vierestä on alkanut vuotaa verta niin onko se vaarallista ja kauan paranemiseen menee?
Lue lisää

Moi. Annoin poikaystävälle käsiseksiä. Ihmettelin, kuinka hänen terska paisui mielestäni valtavan isoksi. Hän sanoi, ettei itsekään ollut koskaan nähnyt sitä sellaisena. Hänen mukaansa minun käsi oli ...
Lue lisää

Olen tavallinen 12 vuotias poika. Olen huomannut jo murrosiän muutoksia ja pippelini sojottaa välillä. Tänään luokassa alkoi seistä ennen ruokaa ja tytöt ja ihastukseni alkoivat nauraa. Yritin peitell...
Lue lisää

Onko minulla poikkeuksellisen voimakas tarve itsetyydytykseen ja purkautumiseen? Runkkaan aamulla herättyäni sängyssä tai suihkussa. Runkkaan illalla nukkumaan käydessä, ja joskus jo ennen iltaruokaa....
Lue lisää