aurinko ja kuu

04.01.2023
Onko kuu auringon perse?
Stinke

Nuorisotiedottaja Stinke Vastaa

04.01.2023

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyksesi on sinänsä mielenkiintoinen, sillä mikäli kuu olisi auringon takapuoli niin mikä aurinko sitten olisi? Pää? Torso? Eläin tai jokin muu elävä olento?

Aurinko itsessään on oikeastaan energiaa tuottava tähti. Energiaa syntyy fuusioreaktioilla eli vetyä heliumiksi muuttamalla. Planeetat kiertävät aurinkoa, joka on keskuskappale aurinkokunnassamme.

Kuu (se kuu mistä puhumme tässä yhteydessä) puolestaan on neljänneksi suurin kuu aurinkokunnassamme ja se kiertää Maata. Kuun syntyteorian mukaan alkumaahan noin 4,6 miljardia vuotta sitten on osunut Maasta (maapallosta) ainetta irrottava kappale, joka on kasaantunut Kuuksi.

Mikäli sinussa kuitenkin resonoi ajatus siitä, että kuu olisi auringon takapuoli, voit assosioida niin. Kuu ja Aurinko molemmat ovat inspiroineet ihmisiä kautta aikojen. Siinä missä Kuu ja Aurinko ovat edustaneet muinaisissa kulttuureissa jumaluutta, voivat ne sinulle edustaa omia asioita. Mikäli ne edustavat sinulle esim. takapuolta, olkoon niin, kunhan et erehdy uskomaan että se on tieteellinen näkemys.

Terv. Stinke

 

 

 

 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Tietokoneeseeni tulee aina F-Securen ilmoitus, että käyttämäni käyttöjärjestelmäversion (Windows 8) tuki päättyy 31.5.2024. F-Secure ei saa enää sen jälkeen tietokantapäivityksiä, jotka suojaavat minu...
Lue lisää

Miksi kaikki sähköpostit eivät mene perille? Joskus lähettämäni sähköposti on mennyt vastaanottajalle 17 tunnin päästä lähetyksestä, ja ainakin kaksi kertaa se on häipynyt taivaan tuuliin. Nämä tapauk...
Lue lisää

Kuka valitsee viikon luontoäänen, ja millä perusteella valinta tapahtuu? Minusta olisi mukava, että viikon luontoääni olisi joka viikko varis.
Lue lisää

Miten korkea on korkein Suomessa oleva tehtaan piippu? Onko Kaukopään piippu läheskään korkein? Onko tietoa kuinka korkeita piippuja ulkomailla on? Onko piippujen korkeuteen mitään muuta syytä, kuin h...
Lue lisää