aurinko ja kuu

04.01.2023
Onko kuu auringon perse?
Stinke

Nuorisotiedottaja Stinke Vastaa

04.01.2023

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyksesi on sinänsä mielenkiintoinen, sillä mikäli kuu olisi auringon takapuoli niin mikä aurinko sitten olisi? Pää? Torso? Eläin tai jokin muu elävä olento?

Aurinko itsessään on oikeastaan energiaa tuottava tähti. Energiaa syntyy fuusioreaktioilla eli vetyä heliumiksi muuttamalla. Planeetat kiertävät aurinkoa, joka on keskuskappale aurinkokunnassamme.

Kuu (se kuu mistä puhumme tässä yhteydessä) puolestaan on neljänneksi suurin kuu aurinkokunnassamme ja se kiertää Maata. Kuun syntyteorian mukaan alkumaahan noin 4,6 miljardia vuotta sitten on osunut Maasta (maapallosta) ainetta irrottava kappale, joka on kasaantunut Kuuksi.

Mikäli sinussa kuitenkin resonoi ajatus siitä, että kuu olisi auringon takapuoli, voit assosioida niin. Kuu ja Aurinko molemmat ovat inspiroineet ihmisiä kautta aikojen. Siinä missä Kuu ja Aurinko ovat edustaneet muinaisissa kulttuureissa jumaluutta, voivat ne sinulle edustaa omia asioita. Mikäli ne edustavat sinulle esim. takapuolta, olkoon niin, kunhan et erehdy uskomaan että se on tieteellinen näkemys.

Terv. Stinke

 

 

 

 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Oon niin täynnä sitä, miten ihmiset mun ympärillä jatkuvasti kommentoi mun ja muiden kehoja ja painon muutoksia, haukkuu omaa kehoaan ja lisäksi kovaan ääneen demonisoi herkkujen syömistä. Haluaisin o...
Lue lisää

Onko reilua että tän ikäisellä on familylink? Mua vähän ärsyttää se et mulla on. Kenelläkään kaverilla ei ole, ja se rajoittaa nii paljon kaikkea tekemistä. Ja esimerkiksi pornon katsominen ei onnistu...
Lue lisää

Mikä on silmänkääntötemppu?
Lue lisää

Missä kohdassa Lähi-itä muuttuu Kaukoidäksi?
Lue lisää