Itäiset maat

01.12.2022
Missä kohdassa Lähi-itä muuttuu Kaukoidäksi?
Stinke

Nuorisotiedottaja Stinke Vastaa

09.12.2022

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähi-itä on alue, jonka selittäminen ei ole niin yksinkertaista, kuin voisi kuvitella. Alueena siihen nimittäin kuuluvat Aasiassa sijaitsevat Aasian lounaisosat, mutta joskus myös osan Pohjois-Afrikan valtioista katsotaan kuuluvan Lähi-itään. Afrikan maista Algeria, Egypti, Libya, Mauritania, Marokko ja Tunisia kuuluvat Lähi-itään. Aasian maanosassa sijaitsevat puolestaan Bahrain, Iran, Irak, Israel, Jordania, Kuwait, Libanon, Oman (etu-Aasiaa), miehitetty Palestiinalaisalue, Qatar, Saudi Arabia, Syyria, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Jemen. Nämä maat myös ulkoministeriö on laskenut Lähi-itään kuuluviksi.

Kaukoidästä puhuttaessa taas puhutaan osittain Itä-Aasiasta, mutta Kaukoitään kuuluvat myös mm. Nepal sekä Bhutan, jotka kuuluvat oikeastaan Etelä-Aasiaan. Lisäksi Kaukoitään lasketaan Kaakkois-Aasia. Joissakin yhteyksissä myös itäisestä Venäjästä puhutaan osana kaukoitää.

Näin ollen kaukoitää edustavat Kiina, Japani, Korea, (itäVenäjä), Singapore, Indonesia, Vietnam, Thaimaa, Kambotza, Filippiinit, Myanmar, Malesia sekä Laos.

Lähi-idän sekä kaukoidän rajana voisi pitää esimerkiksi Turkmenistania (Keski-Aasiaa), Afganistania (Etelä-Aasiaa), Pakistania sekä Intiaa (molemmat Etelä-Aasiaa), jotka erottavat Lähi-idän sekä kauko-idän toisistaan.

Voit tutkailla maailman karttaa ja esimerkiksi värittää/ympyröidä eri värillä lähi-idän maat, sekä kaukoidän maat niin kartta hahmottuu helpommin. Toivottavasti tästä oli sinulle apua!

Terveisin Stinke 

 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Miten iso russakan pitäisi olla, että voisi sanoa, että onpas iso russakka?
Lue lisää

moii, nii oon ajatellu ett mulla voisi olla sosiaalinen ahdistus kun oon lukenut siitä ja tuntuu että oireet ovat hyvin samanlaisia kuin minulla ja lievää masennusta olen kans miettinyt. oon tehny jo...
Lue lisää

Jos nainen on baarissa ja miehet tarjoavat naiselle monta juomaa niin että hänen ei tarvitse ostaa kun 1-2 juomaa ite. Voiko mies sillon olettaa että illan päätteeksi nainen antaa pillua tai ottaa sui...
Lue lisää

Mitä on suolihuuhtelu? Kuinka se tehdään?
Lue lisää