uusi sänky

20.11.2019
Olen muuttamassa pian omaan asuntoon, ja pitäisi ostaa kaikenlaista, mm. uusi sänky. Odotan kovasti, että saisin jo ensimmäiset seksikokemukseni. Millainen olisi hyvä sänky rakastelua varten? Pitäisikö sänkykaupassa ottaa jotakin huomioon sitä asiaa silmällä pitäen?

Miia Vastaa

05.12.2019

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Miten mielenkiintoista ja jännittävää aikaa elätkään jo ajatellen pelkästään itsenäistymistä, omaan ensimmäiseen asuntoon muuttamista. 

Hienoa aikaa ja jo ajatuksena odottaa seksikokemustakin. Seksikokemukset tulee ajallaan, niitä on turha kiirehtiä, ihan jo senkin vuoksi, että ensimmäinen kerta olisi molemmille osapuolille miellyttävä kokemus. Ensimmäinen kerta on aina jännittävä ja  poskia kuumottava. On hyvä pitää mielessä, että ehkäisystä tulee huolehtia jo ensimmäiselläkin kerralla, näin kunniotat sekä itseäsi että kumppaniasi. Ehkäisyvalmisteista kondomi suojaa oikein käytettynä niin ei toivotuilta raskauksilta kuin seksin välityksellä tarttuvilta taudeiltakin. Kondomin käyttöä onkin hyvä harjoitella jo etukäteen, niin tunteen tiimellyksessä ensimmäisellä ja sitä seuraavillakin kerroilla kondomin käyttöä ei tarvitsisi jännittää, kun sitä on jo harjoitellut. Vielä on hyvä pitää mielessä, että kumppania ei voi eikä saa pakottaa mihinkään mihin hän ei ole valmis eikä halukas.

Ei ole olemassa mitään ohjetta sängyn hankintaan juuri nimenomaan seksiä silmällä pitäen. Sänky olisi hyvä valita ennemminkin nukkumista ajatellen, koska nukkuen ihminen viettää suuren osan vuorokaudesta sängyssä. Seksiä sängyssä vain harvalla on enemmän, jos kellään, kuin nukkumista. Lisäksi jokaisella on omat mieltymyksensä ja tarpeensa, mitä tulee sängyn ominaisuuksiin, ja ne tietää tai tunnistaa oikeastaan vain kokeilemalla eri tyyppisiä sänkyjä huonekaluliikkeessä. Kuitenkin voisi ajatella, että riittävän leveä sänky olisi seksiin mahdollisesti hyvä olla olemassa, ettei ole pelkoa siitä että putoaa reunalta liian kapeassa sängyssä. Lisäksi jokainen toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan itselle luontaisella tavalla, joten on hyvä tiedostaa, että paikkoja seksille on muitakin kuin sänky.

 

Miia Prepula

Terveydenhoitaja, Seksuaalineuvoja

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Mietin ku mul on ihastus... ja se vaikuttaa siltä et seki ois vähä ihastunu muhun mut oon niin epävarma...
Lue lisää

Moi, millainen on hyväpyllyinen nainen?
Lue lisää

Eli joo yks tyttö haluis ol munkaa yhes, ja kyl mäki mut tuntuu siltä ku en olis valmis siihen. Nii mitä pitäis tehä.
Lue lisää

Moi, oon 17 vuotias (tyttö) ja oon ollu 1,5v parisuhteessa. Asutaan eri kaupungeissa n 250 km välimatkaa
Meidän suhteella menee ihan hyvin mutta lähiaikoina musta on tuntunut siltä, että haluaisin oll...
Lue lisää