
Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa
Nuorisotiedottaja Piia Vastaa
Hei,
Ikävää kuulla, että tunnet niin paljon häpeää ja syyllisyyttä alastomuudesta ja omasta seksuaalisuudestasi. On todella harmillista, että asia, jonka pitäisi tuntua nautinnolliselta ja positiiviselta, tuntuukin sen sijaan vaikealta ja häpeälliseltä.
Taustassasi on varmasti monia tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet siihen, että tunnet noin, kuten tunnet. Sinun on kuitenkin hyvä muistaa, että ihmiset kehittyvät koko elämän ajan – joten ei ole liian myöhäistä muuttaa asioita ja opetella hyväksymään ja pitämään itsestäsi seksuaalisena olentona.
Tärkeintä, mitä voit tehdä muuttaaksesi asioita on, että puhut jollekkin. Tämän vuoksi toivon, että ottaisit yhteyttä terveyskeskukseen ja selvittäisit, olisiko mahdollista saada maksusitoomus seksuaalineuvojalle. Joistakin kunnista löytyy seksuaalineuvoja, joka työskentelee esim. ehkäisyneuvonnassa, kun taas joissain kunnissa palvelun voi ostaa ulkopuoliselta. Seksuaalineuvoja voisi auttaa sinua käymään läpi tapahtumia, jotka ovat johtaneet tilanteeseesi sekä auttaa sinua näkemään seksuaalisuutesi ja seksuaalisen halun voimavarana häpeän sijasta.
Mielestäni se kuulostaa täysin luonnolliselta, että ajattelet seksiä – ne ajatukset tuskin katoavat, vaikka ei harrastaisi seksiä kumppanin kanssa, koska seksuaalisuus on iso osa ihmisyyttä ja lähes jokaista ihmistä ohjaa halu olla yhdessä toisten ihmisten kanssa – emotionaalisesti sekä seksuaalisesti.
Yritä löytää seksuaalineuvoja tai seksuaaliterapeutti, jonka kanssa voit jutella. Uskon, että siten kehityt paljon ja huomaat, että ”vääriksi” kokemiesi ajatusten ei kuulu olla niin.
Terveisin, Tessi
Kommentit
Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.
Lähetä kommenttisi