Itsetyydytys

28.05.2022
Hei, eräs naispuolinen tuttuni on lääkäri ja hänen mielestään masturboin liikaa. Hän suositteli että laittaisin penislukon ja antaisin avaimen hänelle ja kävisin viikon kuluttua lääkärissä hänen vastaanotolla avaamassa lukon. Hän vähän sanoi että pitäisi olla toinenkin viikko lukittuna ja ei ehkä avaisi lukkoa. Onko tämä terveydelle haitallista? Late
francesca profil

Seksuaalineuvojaharjoittelija Francesca Vastaa

02.06.2022

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Kysymyksestäsi ei käy ilmi, mikä on tuttusi mielestä liikaa. Masturbointi on kuitenkin jokaisen oma asia ja jos se ei vaikuta heikentävästi arkeesi, etkä esimerkiksi lintsaa koulusta sen vuoksi, en näe asiassa ongelmaa.

Penislukon käyttöön liittyy terveydellisiä riskejä, kuten peniksen ja kivesten verenkierron huononemista, turvotusta sekä kipua enkä voi suositella sen käyttöä kuvailemaasi tilanteeseen.

Mikäli olet itse huolissasi omasta masturbointisi määrästä, suosittelen, että juttelet asiasta jonkun luotettavan ihmisen kanssa, esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa, sillä joskus liiallinen masturbointi voi kertoa myös muista elämänhallintaan liittyvistä haasteista.

 

Mukavaa kesää sinulle!

Terveisin, Francesca

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Mitä sillä tarkoitetaan, että seksissä olisi tiedettävä omat rajat? Pitääkö siinä olla rajoja? Mistä nuori, jolla ei ole vielä kokemusta voisi tietää noita rajoja? Eikö se selviä vain kokeilemalla mis...
Lue lisää

Mitä tarkoittaa creampie?
Lue lisää

Olisi houkuttelevaa kokeilla tyttöystävän kanssa seksiä suihkussa. Onko olemassa jotakin, joka pitäisi ottaa huomioon kun tätä kokeillaan?
Lue lisää

Mitä tarkoittaa tasannevaihe seksin aikana? Kokevatko sekä tytöt että pojat sellaisen?
Lue lisää