Miltähän se tuntuu?

24.04.2023
Anteeksi outo kysymykseni, mutta miltähän se tytöstä oikein tuntuu, kun poika työntää pippelin pimppiin? Ja millaista se on, kun pippeli liikkuu sisällä?
paivi.tuomisto

Seksuaalineuvoja Päivi Vastaa

04.05.2023

Hei,

kysymyksesi ei ole mitenkään outo, vaan asia askarruttaa varmaan monia muitakin. Pippelin työntymistä pimppiin kutsutaan yhdynnäksi ja se on tärkeä osa tytön ja pojan harjoittamaa seksiä. Siihen kuuluu kuitenkin paljon muutakin. Seksin harrastamisessa on monta tärkeää juttua, joiden on oltava kohdillaan, ennen kuin yhdyntää kannattaa edes yrittää. Ensinnäkin molempien on haluttava harrastaa seksiä, siihen ei tule suostua vain, koska toinen haluaa. Lisäksi sen on oltava turvallista, eli on suojauduttava raskaudelta ja seksitaudeilta. Usein seksiin liittyy ihastuminen tai rakastuminen, ja yhdessäoloon kuuluvat tällöin myös läheisyys ja hyväilyt, joita usein kutsutaan nimellä esileikki. Se on hyvin tärkeä edellytys yhdynnälle, koska sen aikana molemmat kiihottuvat ja keho valmistautuu yhdyntään. Pojalla penis alkaa seistä eli hän saa erektion, ja tytöllä alkaa veri kiertää pimpissä, joka paisuu ja kostuu. Esileikille kannattaa varata kunnolla aikaa. Kosteus tekee yhdynnästä mahdollisen ja usein myös nautinnollisen. Jos pimpin limakalvot ovat kuivat, työntäminen sattuu. Ensimmäinen kerta ei aina ole kovin nautinnollinen, vaan voi sattua, vaikka pimppi olisi kosteakin. Limakalvot voivat olla arat ja seksissä on syytä edetä varovasti, ettei se aiheuta kipua. Apuna voi käyttää liukuvoidetta, jota saa ostaa tavallisista marketeista tai apteekeista.

Yhdynnän kokeminen on hyvin yksilöllistä, toiset nauttivat heti ja toisilla siihen voi mennä useampia kertoja. Siksi on tärkeää kuunnella omaa kehoa eikä suostua mihinkään, mikä ei tunnu hyvältä. Jos yhdyntä ei tunnu hyvältä, voi harrastaa esimerkiksi suuseksiä. Siinä hyväillään ja kiihotetaan toisen sukuelimiä nuolemalla ja imemällä. Kondomin sijaan suojaudutaan tällöin suuseksisuojilla, joita saa mm. apteekeista.

Yhdynnän aikana pippelin liike voi aiheuttaa tytölle mielihyvää, ja hän voi kiihottua siitä niin, että hän saa orgasmin. Pimpin sisäpinta ei ole kauttaaltaan yhtä tuntoherkkä, joten peniksen liike ei välttämättä tunnu kovinkaan paljon, ennen kuin pimppi on tarpeeksi kiihottunut. Yhdynnän aikana myös klitoriksen kehon ulkopuolelle jäävä osa voi saada lähikontaktissa stimulaatiota ja aiheuttaa mielihyvää tai orgasmin.

Tuntemuksia ei pidä kiiruhtaa, vaan omalle keholle kannattaa antaa aikaa ja huolehtia siitä, että seksi tuntuu oikealta, hyvältä ja turvalliselta.

Seksi on myös asia, jonka kokeminen muuttuu elämän varrella. Se mikä aluksi voi tuntua oudolta ja ehkä vähän kivuliaaltakin voi myöhemmin elämässä olla suuri nautinnon ja ilon lähde.

Mukavaa kesän odotusta!

 Päivi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Varför har man alltid mårgonstånd
Lue lisää

Pitääkö olla haava peniksessä jotta sukupuolitauti voi tarttua vai mikä on mekanismi?
Lue lisää

Saan siemensyöksyn runkatessa niin nopeasti, etten oikein uskalla ajatellakaan miten helposti se tulisi tytön kanssa ollessa. Entä, jos siemensyöksy tulisi heti tyttöä hyväillessä? Olisi aika nolo jut...
Lue lisää

Onko mahdollista kuvailla miltä orgasmi tuntuu? Itse en ole koskaan saanut sitä. Miksi kaikki ei saa orgasmia?
Lue lisää