Seksuaalineuvojaksi opiskelu

19.05.2023
Minua kiinnostaisi opiskella seksuaalineuvojaksi. Siinä mietityttää asiakkaiden käyttämät sanat sukuelimistä ja seksistä puhuttaessa. Seksuaalineuvojanhan olisi käsittääkseni käytettävä samoja sanoja kuin asiakaskin, vai olenko ymmärtänyt väärin? Olen itse perheestä, jossa ei ole kiroiltu, eikä käytetty alapäästä puhuttaessa näitä yleisesti käytettyjä rumempia sanoja. Tuntuisi tosi oudolta ja typerältä, jos nyt pitäisi alkaa käyttää näitä rivoja sanoja. Miten koulutuksessa tästä asiasta oikein ajatellaan? Muuten seksistä puhuminen on oikein helppoa ja luonnollista minulle.
DecibelAppSOME

En Decibel-expert Vastaa

22.05.2023

Hei,

seksuaalineuvonnassa ja -kasvatuksessa onnistuneella kommunikaatiolla asiakkaan kanssa on ratkaiseva merkitys. Se tarkoittaa sitä, että asiakkaan kanssa on pystyttävä puhumaan tavoilla, jota asiakas ymmärtää, ja joka mahdollistaa luottamukseen perustuvan asiakassuhteen rakentamisen. Tämä edellyttää ammattilaiselta joustavuutta, kommunikaatiotaitoja ja pelisilmää. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että seksuaalineuvojan tai -kasvattajan pitäisi käyttää juuri samoja sanoja kuin asiakaskin. Sanoista, joita käytetään asiakastapaamisissa, voidaan myös keskustella asiakkaan kanssa ja sopia yhteisesti kummallekin sopivista sanoista.

On kuitenkin hyvä huomata, että jos rivot sanat tuntuvat oudoilta tai ahdistavilta, niin seksuaalineuvonnassa voi nousta ja nousee usein esille paljon sellaista yksityiskohtaista seksuaalisuuden käsittelyä ja sanastoa, joka voi yhtälailla tuntua hankalalta. Jos sanasto nousee kynnyskysymykseksi opintoja pohtiessa, se voi olla merkki siitä, että ala ei ole kysyjälle sopiva. Erilaisten sanojen ja termien käyttöön voi kuitenkin tutustua ja perehtyä ja siten helpottaa niiden esiin nostamia tunteita.

Yst, Sexpon koulutustiimi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Varför har man alltid mårgonstånd
Lue lisää

Pitääkö olla haava peniksessä jotta sukupuolitauti voi tarttua vai mikä on mekanismi?
Lue lisää

Saan siemensyöksyn runkatessa niin nopeasti, etten oikein uskalla ajatellakaan miten helposti se tulisi tytön kanssa ollessa. Entä, jos siemensyöksy tulisi heti tyttöä hyväillessä? Olisi aika nolo jut...
Lue lisää

Onko mahdollista kuvailla miltä orgasmi tuntuu? Itse en ole koskaan saanut sitä. Miksi kaikki ei saa orgasmia?
Lue lisää