CV kesätöitä hakiessa

20.01.2015
Onko CV/ansioluettelo pakollinen jos hakee kesätöitä? Kuinka sellainen tehdään, ja mitä kaikkea siihen pitäis listata? muke

Nuorisotiedottaja Jenny Vastaa

21.01.2015

Hei!

Töitä hakiessa on aina, myös kesätöitä hakiessa, suositeltavaa lähettää/viedä työhakemus ja CV eli ansioluettelo työnantajalle/yrityksen yhteyshenkilölle, koska se antaa hakijasta hyvän ensivaikutelman ja se on tärkeä koska sen perusteella yleensä kutsutaan työhaastatteluun.

Netistä löytyy hyviä ohjeita siitä miten CV tehdään. CV: hen luetellaan yleensä yhteystiedot, koulutus, työkokemus ja kielitaito. Jos löytyy muuta työn kannalta merkittävää tietoa/taitoa, sekin kannattaa laittaa mukaan, esim. hygieniapassi jos kyse on keittiötyöstä tai kansainvälinen kokemus -jos on vaikkapa ollut ulkomailla työharjoittelussa. Koska olet vielä nuori, sinulla ei luonnollisesti vielä voi olla paljon työkokemusta, joten mieti sen sijaan tarkkaan omia vahvuuksiasi ja taitojasi kun laadit hakemuksen, esim. kaikki kielitaito on plussaa ja harrastukset ovat tärkeitä. Myös viikon ja parin kestäneet työharjoittelut koulun kautta kannattaa laittaa mukaan hakemukseen ja CV: hen.

Tee hakemuksesta ja CV:stä mahdollisimman selkeä. Hakemukseen laitetaan yleensä vasempaan yläkulmaan ensiksi omat yhteystiedot ja sen alle yrityksen yhteystiedot, jonka jälkeen kirjoitetaan mitä paikkaa haetaan, esim. toimistotyöntekijä ja sitten aloitetaan hakemuksen kirjoittaminen. Kerro hakemuksessa lyhyesti itsestäsi; omasta työkokemuksestasi, harrastuksista jne.            CV: hen voit sitten laittaa tarkemman tiedon oppilaitoksesta ja päivämääristä. CV siis tukee hakemuksessa kertomiasi tietoja. Tämä voi kirjoitettuna kuulostaa monimutkaiselta, mutta laitan tähän alle linkin, jonka kautta pääset katsomaan urapalvelu Monsteriin miltä hakemus ja CV voisi näyttää.

Onnea kesätyön hakuun!

Terveisin nuorisotiedottaja Jenny

Klikkaamalla tästä pääset Monster –sivustolle katsomaan malleja työhakemuksesta ja CV:stä.

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.